Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/tweedekamer.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/tweedekamer.jpg
Nieuws
4 december 2020
Kamervragen over schrappen woningbouwplannen
De invoering Omgevingsverordening door de Provincie Noord-Holland maakt (buitenstedelijk) bouwen zo goed als onmogelijk. Terpstra en Koerhuis uiten zorgen in Kamervragen aan Ollongren.

Kamerleden Julius Terpstra (CDA) en Daniel Koerhuis (VVD) hebben een aantal vragen aan minister Ollongren gesteld, mede naar aanleiding van bezwaren van de NEPROM tegen de onlangs door de provincie Noord-Holland vastgestelde Omgevingsverordening. ​

Daardoor zijn grote stukken grondgebied aangewezen als Bijzonder Provinciaal Landschap, waarop niet gebouwd mag worden. De NEPROM heeft zich hier op diverse en cruciale momenten tegen verzet. Niet alleen vanwege de hoge woningnood, maar ook omdat in onze visie een meer integrale benadering gehanteerd zou moeten worden waarbij verschillende belangen beter gecombineerd en ingepast worden. 

Een aantal woningbouwprojecten waar NEPROM-lidbedrijven samen met de betreffende gemeente soms jaren aan gewerkt hebben dreigen door de verordening in de prullenmand te komen. Ook de Tweede Kamer maakt hier nu dus werk van.

Lees hier de Kamervragen.