Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
12 juni 2013
Kennisbijeenkomst: Ontslakken in de praktijk!
Op 26 juni organiseert de NEPROM samen met de Actieagenda Bouw en de G32 een kennisbijeenkomst met als thema: Durf te veranderen: Ontslakken in de praktijk!

Op 26 juni organiseert de NEPROM samen met het G32-Stedennetwerk en Actieagenda Bouw een kennisbijeenkomst voor gemeenten over “Ontslakken in de praktijk”. Wij nodigen u daar graag voor uit.

Hoe kan gebiedsontwikkeling sneller, goedkoper en flexibeler? Dat is de opgave waar gemeenten en marktpartijen zich voor gesteld zien. Zij willen de beperkte kansen voor gebiedsontwikkeling, woningbouw en transformatie optimaal benutten. Kansrijke initiatieven mogen niet sneuvelen door een stapeling van beleidsambities of een bureaucratische houding.

Leer tijdens deze bijeenkomst van de bevindingen van het Actieteam Ontslakken Gebiedsontwikkeling en van de direct verantwoordelijken van Eindhoven en Zaanstad hoe zij binnen hun gemeente deze opgave hebben opgepakt en welke resultaten zij hebben bereikt. Hoor hoe in het Cruquiusgebied Amvest en Amsterdam hun werkwijzen hebben ‘ontslakt’. Tijdens de presentaties en de discussie krijgt u praktische handvatten aangereikt waarmee u in uw eigen organisatie direct aan de slag kunt.

Deze bijeenkomst is primair bedoeld voor direct betrokkenen aan gemeentelijke zijde: wethouders, raadsleden en ambtenaren. Voor hen, en voor NEPROM-leden, zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden. Overige deelnemers betalen € 195,-.

Aanmelden
Meld u hier aan. Neem voor meer informatie contact op met Nicolette Klein Bog (070-369 20 68).

Tijd en plaats
Woensdag 26 juni 2013, van 13.30-17.00, Olympisch Stadion Amsterdam
 
Sprekers


Heleen Aarts, Directeur
gebiedsontwikkeling Amvest

Bregje Kerssemakers, Projectleider vermindering lokale ruimtelijke regels Gemeente Eindhoven

Dennis Straat, wethouder Zaanstad

Gerrit Westerink, burgemeester Gemeente Schagen

Friso de Zeeuw, directeur Nieuwe markten Bouwfonds Ontwikkeling en praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft.
 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/ontslakken-in-de-praktijk.jpg

Tags