Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/energiezuinige-huizen.jpg
Nieuws
3 februari 2016
Kinderziektes verholpen bij energielabel nieuwbouw
Sinds 1 januari 2015 is het definitief energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. De invoering verliep niet zonder problemen. Per januari 2016 is dit gelukkig verholpen.

Sinds 1 januari 2015 is het definitief energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. De invoering verliep niet zonder problemen. Per januari 2016 is dit gelukkig verholpen.

Voor elke woning met een omgevingsvergunning die 2-3 maanden geleden is toegekend, zowel grondgebonden als gestapeld, is het nu mogelijk om een definitief energielabel aan te vragen. Hiervoor hoeft u niet te wachten tot vlak voor de oplevering. (Op de 26e van elke maand worden de nieuwe Kadastergegevens in de webtool ingevoerd. De Kadastergegevens hebben een vertraging van 2 maanden, dus de totale vertraging bedraagt 2-3 maanden.)

Het is helaas niet mogelijk om voor het gehele woningproject in één keer een aanvraag te doen voor een definitief energielabel. De software van RVO is hier niet op gebouwd. Deze functie nu nog laten toevoegen is kostbaar en vergt veel tijd. Het ministerie van BZK heeft er daarom voor gekozen om dit niet te doen. Het alternatief is om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen om een Energie-Index op te nemen voor uw bouwproject. Hierbij wordt automatisch per woning een definitief energielabel verstrekt. Deze route is duurder dan alleen een definitief energielabel registreren, maar vraagt van u minder administratieve handelingen omdat er niet per woning een energielabel aanvraag moet worden gedaan.

Bent u nog niet geregistreerd als hoofdeigenaar van het woningproject? Lees dan in deze FAQ van RVO.nl hoe u dit op moet lossen via de bypassroute.

Heeft u nog vragen?
De RVO-helpdesk voor professionals is tijdens werkdagen bereikbaar via 088 042 42 42, kies: optie 1, Energielabel (8.30 – 17.00 uur) of stuur een mail naar klantcontact@rvo.nl met als onderwerp: Energielabel.