Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/DVDP%20website%20bericht.png
Nieuws
14 januari 2020
Kom naar de Dag van de Projectontwikkeling
Op 16 april 2020 vindt alweer de 9e editie van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) plaats. De eerste sprekers zijn bekend. Meld je snel aan!

De DVDP is het event to be voor iedereen die met ziel en zaligheid werkt aan de kwaliteit van onze gebouwde omgeving. Word geïnspireerd, deel kennis en ontmoet nieuwe vakbroeders en zusters, afkomstig uit de markt en de overheid. Net als vorig jaar - met toen ruim 800 deelnemers, 30 verschillende sessies en bijna 100 sprekers - gaan we een fantastisch evenement neerzetten, waar je weer helemaal opgeladen vandaan komt. Meld je nu aan!

Anders denken, beter doen!

De klimaatproblematiek en alles wat daarmee samenhangt drukt een zwaar stempel op ons werkterrein. Heel veel moet anders, maar hoe precies en hoe we daar draagvlak voor verwerven, dat weten we nog niet. Individualisering, polarisatie, vergrijzing, migratie: maatschappelijke uitdagingen die grote invloed hebben op onze nieuwe, ruimtelijke ontwikkelingen. Vraagstukken die ons dwingen terug naar de basis te gaan: waarom doe ik dit werk, voor wie doe ik dit, wat verwacht ik daar van, hoe verbind ik mij met de ander en hoe kan ik meer bijdragen?

Wijsheden in tijden van transitie

Samen met onze eerste hoofdspreker, sociaal-cultureel filosoof Ad Verbrugge, gaan we op zoek naar de antwoorden. Hij spreekt over ons streven naar vrijheid en zelfontplooiing, terwijl we tegelijkertijd  ons vertrouwen verliezen in de instituties en de gemeenschap. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar hij vertaalt dat heel praktisch ook naar ons werkterrein. De manier waarop we steden en buurten inrichten heeft invloed op hoe we leven, wie we ontmoeten en hoe ons vertrouwen zich ontwikkelt. Verbrugge helpt ons met na te denken over de vraag "Hoe kunnen wij een deugdelijk professional zijn met het oog op de toekomst?"

Het grote gevecht & het eenzame gelijk

'Doing well by doing good.' is volgens journalist en voormalig hoogleraar Jeroen Smit het motto van Paul Polman. Tot voor kort was Polman bestuursvoorzitter van Unilever en hoofdpersoon in het boek Het grote gevecht. Jeroen Smit laat zien hoe de wereld snakt naar een bedrijfsleven dat zich ontfermt over de grote vraagstukken van deze tijd, zoals het veranderende klimaat. Op meeslepende wijze wordt beschreven dat we daarvoor allemaal een grote draai moeten maken en bij ons zelf te rade moeten gaan. Nu kerk, overheid en markt hebben afgedaan, moeten we op zoek naar een nieuw moreel kompas. Als je doel niet is om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar op lange termijn de samenleving verder te helpen, hoe pak je dat dan aan?

Handen uit de mouwen

Naast de plenaire delen zijn er tijdens de DVDP twee ronden van in totaal ruim 30 verschillende break out sessies, workshops, co-creatiesessies, ontwerpateliers, lezingen, trainingen en allerlei andere werkvormen. Daar hoor je wat er nieuw is op ons werkterrein, wie aan welke veranderingen werkt en wat je zelf daar aan kunt bijdragen. Daar gaat het over circulariteit, duurzaamheid, betaalbaar wonen, proptech, herontwikkelingen in retail, welbevinden op de werkplek, binnenstedelijke transformaties, nieuwe uitleglocaties, de NOVI en nog heel veel meer.

Houd onze speciale DVDP-website in de gaten voor de laatste updates en meld je aan. Graag tot 16 april in Den Bosch.

Tags