Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
18 juli 2012
Koppeling Niki.nl en Funda
Met de koppeling van de bestanden van Niki.nl en Funda gaat een lang gekoesterde wens van woningaanbieders in vervulling.

Met de koppeling van de bestanden van Niki.nl en Funda gaat een lang gekoesterde wens van woningaanbieders in vervulling.

"De koppeling zal leiden tot meer kwaliteit, efficiency en gemak voor zowel makelaars en projectontwikkelaars als voor de consument" aldus Rob van der Schoot directeur van Niki.nl. "Met een markt die op slot zit is dit initiatief een belangrijke bouwsteen om gezamenlijk met alle betrokken partijen te werken aan herstel in het nieuwbouwsegment. Dit initiatief zal  niet  de volledige oplossing zijn voor het probleem maar laat wel zien dat er onder druk van de crisis ook positieve ontwikkelingen kunnen ontstaan", aldus van der Schoot.

Projectgegevens één keer invoeren
De nieuwbouwprojecten die op Niki.nl staan hoeven niet nogmaals te worden ingevoerd maar kunnen door de koppeling met een druk op de knop direct en volledig op Funda worden gezet. "Dat deze mogelijkheid tal van voordelen biedt blijkt uit de ervaringen die we met andere samenwerkingen hebben opgedaan", aldus van der Schoot. "De meest recente samenwerking met de gemeente Amsterdam met amsterdamwoont.nl is daar een mooi voorbeeld van. Niki.nl levert inmiddels aan veel websites in Nederland een kwalitatief hoogwaardig aanbod van nieuwbouwwoningen. Het scheelt alle betrokken veel tijd als de gegevens van een nieuwbouwproject maar op een plek ingevoerd en geactualiseerd hoeven te worden. Dit betekent overigens niet dat de makelaar buiten spel gezet wordt, zijn rol blijft belangrijk in het verkoopproces."

Uitgebreide informatie voorziening
Net als bij de andere doorleveringen zal ook bij de koppeling met Funda de mogelijkheid voor de partijen bestaan om dankzij de database heel eenvoudig extra gegevens aan hun projectinformatie te  kunnen toevoegen, zoals het energielabel. Door het energielabel blijkt dat nieuwbouwwoningen een bijzonder gunstig alternatief zijn voor bestaande bouw.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/nieuwbouw.jpg

Tags