Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
17 mei 2019
Korte terugblik op de DVDP 2019
​De Dag van de Projectontwikkeling zit er weer op, en het was opnieuw een zeer geslaagd event - al zeggen we het zelf.

​De Dag van de Projectontwikkeling zit er weer op, en het was opnieuw een zeer geslaagd event - al zeggen we het zelf. De hoge opkomst, het enthousiasme van de sprekers en deelnemers, de inhoudelijke kwaliteit van de sessies: het was al met al zeer inspirerend.

NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter maakte indruk met haar wervelende introductie. Zij riep de publieke en private partijen in de zaal op om vooral meer wederzijds begrip te tonen, om gezamenlijk de schouders eronder te zetten en daadwerkelijk aan de slag te gaan, zodat de consument straks weer wat te kiezen heeft op de woningmarkt.

Daarna bespeelde filosoof Lammert Kamphuis de zaal als een virtuoze stand-up comedian met zijn Socratische dialogen. Tussen de kwinkslagen door zette hij de zaal aan tot serieuze introspectie over de manier waarop we anno 2019 ons dagelijks werk benaderen.

Zoals gebruikelijk waren er twee sessierondes. Er werd gediscussieerd en kennis gedeeld over een breed spectrum aan actuele onderwerpen. Klein verbeterpuntje voor de organisatie: een paar sessies waren zo drukbezocht dat er voor de laatkomers alleen nog staanplaatsen over waren. Een direct gevolg van het recordaantal deelnemers: we mochten dit jaar 825 bezoekers verwelkomen.

Er zat veel vaart in het programma, waardoor de dag voorbij vloog. Tijdens het afsluitende plenaire gedeelte werd het heel spannend voor de genomineerden voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2019. Strijp-S pakte de prijs, en maakte daarmee veel trotse reacties los in het Eindhovense.

Serial entrepreneur Michiel Muller sloot de DVDP in stijl af met een swingend verhaal over de opkomst van de online supermarkt Picnic. Hij liet zien wat er mogelijk is als ondernemerschap, innovatie en daadkracht samenkomen. Tijdens de afsluitende borrel bleef het nog lang gezellig druk.

Foto-impressie (met dank aan Clickshots.nl)​​https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/DVDP2019.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/DVDP2019.jpg

Tags