Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/vak%20overleg.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/vak%20overleg.jpg
Nieuws
28 september 2022
Korte terugblik Vakoverleg Verkoop Managers – 15 september 2022
Amber Kaaijk (marketing & communicatie, Bewust Nieuwbouw) blikt kort terug op het Vakoverleg dat plaatsvond op 15 september bij het nieuwbouwproject Little C in Rotterdam.
Op donderdag 15 september kwamen de verkoopmanagers van verschillende leden samen tijdens het Vakoverleg. Dit keer bezochten we het veelbelovende Little C aan de Coolhaven in Rotterdam. Alvast een tipje van de sluier: het project overtrof de verwachtingen!

De vergadering startte in Frame Office: een kantoorloft in Little C. Je kunt namelijk zowel wonen, als werken op deze locatie. Op de agenda van het Vakoverleg stonden punten als: de huidige markt, bouwkosten en de toewijzingsprocedure.

Hierna volgde de projecttoelichting, gepresenteerd door Michel Draisma en Niels van der Zwan van ERA Contour. Het project bestaat uit 15 gebouwen met elk een eigen stijl en karakter. Het is duidelijk dat New York een grote inspiratiebron is geweest voor de architect. Niet alleen vanwege de ruwe bouwstijl, de robuuste raamlijsten en de lofts, maar ook vanwege de afwisseling van groen en bebouwing.

Ook vonden de ontwikkelaars het belangrijk dat er een groot collectief gevoel heerst bij Little C. Dat zien we terug in de collectieve daktuinen, de stalen loopbruggen die de gebouwen verbinden, de groene straatjes en de knusse pleintjes. Een bewoonster vertelde dat die samenhorigheid in de praktijk daadwerkelijk zo werd ervaren: "De buurt gaat zeer gemoedelijk met elkaar om. Wanneer iemand een feestje wil geven op het dakterras, wordt er in de groepsapp gevraagd of het dak vrij is. De andere bewoners vinden het nooit een probleem. Vervolgens krijgen we ook nog een uitnodiging om een borrel te komen doen."
Na het overleg was het tijd om zelf door Little C te wandelen. We bezochten ook een van de dakterrassen. Vanaf het dakterras hadden we een goed zicht over het project. We konden alle aspecten goed bekijken, zoals dat de mix van bakstenen en gecombineerd met het voegwerk en het smeedhekwerk van de balkons. Ook kon je vanaf hier al het groen goed zien van Little C.  De dakterrassen waren gevuld met plantenbakken, tegen de gevels zag je de prachtige klimplanten en je had een overzicht over alle groene daken. Het was opnieuw een geslaagd overleg, waarbij we een bijzonder gebied mochten bezoeken.

Afbeelding4.jpg

Wil je ook het Vakoverleg bijwonen?
Het Vakoverleg bestaat uit verkoopmanagers die werkzaam zijn bij NEPROM-lidbedrijven. De onderwerpen die op de agenda staan zijn actuele vraagstukken die interessant zijn om kennis van te nemen en om over gedachten van te wisselen. Daarnaast bezoeken we regelmatig een project of wordt er een presentatie verzorgd om dieper in te gaan op bepaalde materie. De agenda staat ook altijd open voor aanvulling of suggesties. Wil je ook het Vakoverleg bijwonen? Neem dan contact op met Amber Kaaijk.

Afbeelding3.jpgTags