Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
28 november 2018
Kostenverhaal in de Omgevingswet
​Het onderdeel kostenverhaal wordt onder de Omgevingswet straks geregeld in de Aanvullingswet grondeigendom. De bedoeling is dat het wetsvoorstel begin volgend jaar naar de Tweede Kamer gaat.

​Het onderdeel kostenverhaal wordt onder de Omgevingswet straks geregeld in de Aanvullingswet grondeigendom. De bedoeling is dat het wetsvoorstel begin volgend jaar naar de Tweede Kamer gaat. Samen met een aantal actieve en zeer betrokken leden is de NEPROM intensief in gesprek met het Ministerie over de voorgenomen stelselwijziging. De gesprekken zijn vruchtbaar en constructief.

Ook de VNG is betrokken bij deze gesprekken. Net als destijds bij de totstandkoming van de huidige grondexploitatiewet.

De gezamenlijke insteek is om een aantal waardevolle principes te behouden en die tegelijkertijd goed aan te laten sluiten op het stelsel van de nieuwe Omgevingswet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rol en het nut van de anterieure overeenkomst. Ten opzichte van de consultatieversie van twee jaar geleden wordt een slag gemaakt. Begin volgend jaar informeren we je verder over de voortgang.

Vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Nicolette Zandvliet (070 - 3370 335).

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/grondprijzen.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/grondprijzen.jpg

Tags