Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 september 2013
Landelijke Nieuwbouwdag op 28 september
Nieuwbouw, gemakkelijk en betaalbaar. Dat is het motto van de Landelijke Nieuwbouwdag van zaterdag 28 september. Tijdens deze open dag zijn zo’n 110 nieuwbouwprojecten open voor het publiek.
Nieuwbouw, gemakkelijk en betaalbaar. Dat is het motto van de Landelijke Nieuwbouwdag van zaterdag 28 september. Tijdens deze open dag zijn zo’n 110 nieuwbouwprojecten open voor het publiek. 

“Het gemak van nieuwbouw zit ‘m in het grote wooncomfort en feit dat je er in de eerste jaren niet of nauwelijks onderhoud aan hebt”, zegt directeur Rob van der Schoot van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal, die de Nieuwbouwdag organiseert. “De betaalbaarheid zit ‘m niet alleen in de scherpe prijzen waarvoor marktpartijen nieuwbouwwoningen ontwikkelen, maar ook in de goede isolatie en de zuinige verwarmingstechnieken. Daardoor is je energierekening, bij normaal verbruik, een stuk lager. Bovendien betaal je bij de aankoop van een nieuwbouwhuis geen overdrachtsbelasting.”

Lange tijd moest nieuwbouw opboksen tegen het beeld dat het te duur zou zijn. Die tijd is voorbij, zegt Van der Schoot. “Koop je een nieuwbouwwoning, dan zijn je totale maandlasten zelfs lager dan wanneer je een vergelijkbaar bestaand huis koopt.”

Hoewel de woningmarkt uit het dal lijkt te kruipen, profiteert de consument nog altijd van de voordelen van de crisis. “Er is nog altijd volop keuze, en veel van dat aanbod is opgeleverd en deels bewoond. Dat heeft twee voordelen: de buurt of het gebouw lééft al, en bovendien hoef je bij veel projecten niet van een tekening of impressie te kopen. Je kunt je toekomstige huis immers gewoon ín. Je kunt de sfeer proeven, je kunt zien hoe de woningen ten opzichte van de zon liggen, je ervaart hoe groot de kamers zijn en je weet wat je uitzicht wordt. Ook belangrijk: je kunt de buurt bekijken en de omgevingsgeluiden horen. Dat is pas eerlijke voorlichting.”

Aan de Nieuwbouwdag doen landelijk vele tientallen ontwikkelaars en woningcorporaties mee. Zij stellen zowel koop- als huurwoningen open. Deskundige medewerkers verzorgen rondleidingen en geven antwoord op vragen. De Nieuwbouwdag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Aanbieders die andere tijden hanteren, geven dit in hun communicatie duidelijk aan. De Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal, die ook de partij is achter de landelijke nieuwbouwsite niki.nl, wordt bij de organisatie ondersteund door de NVB en de Neprom, de brancheorganisaties van projectontwikkelaars.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/nieuwbouw-dag2.jpg

Tags


Downloads