Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
2 mei 2018
Leergang Projectontwikkeling - Het vastgoedproces van A tot Z
Projectontwikkeling is een vak, met de ontwikkelaar als spin in het web. Een vak dat je kunt leren.

Projectontwikkeling is een vak, met de ontwikkelaar als spin in het web. Een vak dat je kunt leren. De beginselen van dit vak leer je bij de Leergang Projectontwikkeling van NEPROM. In kort bestek biedt deze post hbo-opleiding je een overzicht van alle fasen van het vastgoedproces, van conceptvorming en -ontwikkeling tot exploitatie. Al meer dan 30 jaar is de opleiding een begrip in de vastgoedwereld.

“Deze basisopleiding is perfect afgestemd op de wensen van jonge professionals, mensen met enkele jaren ervaring in het vastgoed. Uniek is de brede en integrale benadering. In vier blokken van twee dagen komen alle onderdelen van het ontwikkelvak aan bod, zodat je als deelnemer een helder zicht krijgt op de samenhang in een project. Het geheel is meer dan de som der delen. Als projectontwikkelaar stuur je het hele proces aan en moet je opdrachten aan derden goed kunnen formuleren. Daar is deze leergang op gericht. Ik geloof niet dat er een andere opleiding is die dit biedt.” Aan het woord is Hella Hendriks, hoofddocent van de Leergang Projectontwikkeling. Zij is de verbindende factor en verantwoordelijk voor de kwaliteit en de rode draad.

Steviger in je vak
Juist door de breedte van het programma en de casus waar je gezamenlijk aan werkt, is de opleiding interessant voor mensen met verschillende functies en achtergronden. Ze werken bij commerciële ontwikkelaars, woningcorporaties, banken, vastgoedbeleggers, gemeenten en adviesbureaus. “Die diversiteit koesteren we. Voor wederzijds begrip is het belangrijk dat je elkaars perspectief leert kennen”, zegt Hella Hendriks. “Ervaringen uitwisselen met vakgenoten helpt om steviger in je vak te staan, of je nu afkomstig bent van een gemeente of werkt bij een woningbouwcorporatie. In de colleges besteden we hier ook aandacht aan. Een van de docenten, Pierre van Rossum, werkt bij de gemeente Amsterdam. Hij vertelt in zijn college iets over het imago van ontwikkelaars bij gemeenten, en andersom.”

De Leergang Projectontwikkeling: wat levert het je op?
  1. Een globaal overzicht van alle fasen van het proces: conceptvorming, ontwikkeling, realisatie en exploitatie.
  2. Inzicht in je eigen rol binnen dit proces en je relaties met andere spelers.
  3. Bekend zijn met de belangrijkste principes en randvoorwaarden.
  4. Methoden en technieken om je werk goed en efficiënt te doen.
  5. Je professionele netwerk versterken.
  6. Herkenning, ervaringen delen en je laten inspireren door de praktijkvoorbeelden.

Meerwaarde
Jonge professionals hebben vooral behoefte aan houvast, een leidraad voor het complexe en uitdagende proces van projectontwikkeling. “Dit houvast proberen we hen te bieden tijdens de Leergang Projectontwikkeling. Dat is de belangrijkste meerwaarde van de leergang”, benadrukt Hella Hendriks.

De blokken kennen een intensief programma: twee volle dagen met een overnachting in een hotel. Dit creëert ruimte voor netwerken en reflectie. “Juist door even afstand te nemen van je werk ontstaat er helderheid en overzicht. Mensen realiseren zich ineens: ‘Hé, ik ben die spin in het web, ik heb een prominente rol binnen het project.’ Deze bewustwording helpt je bij je professionele ontwikkeling.”

Interesse?
Wil je je aanmelden voor de Leergang? Vul dan één van de aanmeldformulieren in die je op deze pagina vindt (kolom rechts) en mail het formulier naar opleidingen@neprom.nl onder vermelding van “Aanmelding LPO”. Zodra we je aanmeldformulier hebben ontvangen is je deelname definitief.

Optie nemen?
Wil je meedoen maar wacht je nog op toestemming van je leidinggevende of wil je er nog even over nadenken? Dan kun je een optie nemen op een deelnemersplaats. Mail dan “Optie nemen deelname LPO “ naar opleidingen@neprom.nl.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/HellaHendriks.png

Tags