Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/gemeentehuis286.jpg
Nieuws
30 juni 2016
Leergang Projectontwikkeling in trek bij gemeenten
Ook professionals werkzaam bij gemeenten weten de opleiding te vinden. Tijdens de komende najaarsronde verwelkomen wij deelnemers uit Den Haag, Rotterdam, Gilze en Rijen en Heeze-Leende.

De NEPROM Leergang Projectontwikkeling is al ruim 30 jaar lang een gewaardeerde opleiding. Aanvankelijk vooral met deelname vanuit projectontwikkelaars maar in de loop der jaren is het deelnemersveld steeds gemêleerder geworden. Ook professionals werkzaam bij gemeenten weten de opleiding te vinden. Zo starten er de komende najaarsronde van de Leergang deelnemers uit de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Gilze en Rijen en Heeze-Leende.

Juist gezien het belang dat de NEPROM hecht aan goede samenwerking tussen marktpartijen en overheden bij vastgoed- en gebiedsontwikkeling zijn deelnemers vanuit gemeenten een verrijking voor de leergang. Dankzij deelnemers met verschillende achtergronden en belangen worden de diverse invalshoeken van het veld van projectontwikkeling nog beter belicht.

Oud-deelnemers vanuit gemeenten kijken enthousiast terug op de Leergang en zien ook voor hun dagelijkse praktijk een duidelijke toegevoegde waarde. Zo ook oud-deelnemer Harry de Wilde van de gemeente Zeist:

“Ik vind het belangrijk om bij onderhandelingen met projectontwikkelaars hun perspectief te kennen. Je komt tot een beter resultaat als je elkaars drijfveren kent en als je kennis op een vergelijkbaar niveau is. Bovendien is de wereld van projectontwikkeling zelf enorm in ontwikkeling op dit moment. Door de veranderende omgeving moeten alle partijen zich aanpassen. Ik heb gemerkt dat juist voor die wijzigingen veel aandacht is in de leergang Projectontwikkeling. In 24 colleges zijn evenzovele onderwerpen vanuit telkens andere invalshoeken behandeld. Breed, maar niet oppervlakkig. Telkens verfrissend en steeds weer aanleiding tot leerzame discussies met mensen vanuit verschillende organisaties maar altijd op de één of andere wijze betrokken bij projectontwikkeling. De sector zoekt naar een nieuw evenwicht en de leergang draagt daar zeker aan bij.”

Naast Zeist waren er de afgelopen jaren deelnemers van gemeenten als Zwolle, Amersfoort, Leeuwarden, Breda, Tilburg, Vlissingen, Schiedam, Purmerend, Helmond en Gorinchem maar ook voor deelnemers uit kleinere gemeenten als Bloemendaal, Maassluis, West Maas en Waal, Veere en Gilze en Rijen bleek de leergang aantrekkelijk.

Jaarlijks start er in het voorjaar en najaar een nieuwe ronde van deze compacte opleiding waarin projectontwikkeling van A tot Z wordt belicht door de beste praktijkdocenten.

Professionals van gemeenten zijn van harte welkom aan de leergang deel te nemen. De volgende ronde start op 13 oktober 2016. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kijk voor uitgebreide informatie over de Leergang Projectontwikkeling op www.neprom.nl/lpo.