Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/bouwtekening.jpg
Nieuws
11 oktober 2017
Let op leges bij vergunningaanvraag Den Haag
Voor partijen die overwegen een project te starten in Den Haag en voornemens zijn een vergunningaanvraag in te dienen, is het handig om te weten dat de legesverordening mogelijk gaat wijzigen per 1 januari.
Voor partijen die overwegen een project te starten in Den Haag en voornemens zijn een vergunningaanvraag in te dienen, is het handig om te weten dat de legesverordening mogelijk gaat wijzigen per 1 januari. Op 11 oktober vergaderde de Raad hierover. 

Het idee is de tarieven voor ‘kleine aanvragen’ (< € 250.000) te laten dalen van 2,5% naar 1,5%. Daarboven gaat het tarief van 3,73 % naar 3,36%. Het maximumbedrag gaat omlaag van 2,5 mln. naar 1 mln. Dat laatste is zelden aan de orde, omdat het dan om hele grote projecten (van circa 30 mln.) gaat. Verder wil de gemeente een korting op duurzame projecten geven.

De NEPROM heeft de Raad in een brief van achtergrondinformatie voorzien. Wij zijn content met de voorgenomen verlaging, maar benadrukken de effecten van kruissubsidiëring en onze wens de tarieven beter op de werkelijke kosten te laten aansluiten. Op 2 november weten we definitief wat de uitkomst is.