Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/MaartenHajer.jpg
Nieuws
16 november 2016
Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen 2017 veelbelovend
In maart 2017 vindt de tweedaagse MCDO plaats. Deelnemers aan de editie van 2016 beoordeelden deze mastercourse met een 8.

Op 14 en 28 maart 2017 vindt de tweedaagse NEPROM Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen (MCDO) plaats. De deelnemers aan de editie van 2016 hebben de mastercourse zeer gewaardeerd en beoordeeld met een 8. Ook het programma voor 2017 ziet er veelbelovend uit.

Tijdens twee praktijkgerichte dagen gaan de deelnemers in gesprek over hoe je duurzaamheid kunt verankeren in je projecten en in je organisatie én hoe duurzaamheid kan worden benut als aanjager van innovatie. Onder leiding van hoofddocent Bas van de Griendt (BPD) gaan deelnemers met gastsprekers uit verschillende disciplines op zoek naar oplossingsrichtingen die ons helpen bij de ontwikkeling van duurzaam vastgoed in onze eigen praktijk.

Nieuw: Maarten Hajer en excursie RijswijkBuiten
Het programma van de mastercourse wordt voortdurend verbeterd en verfrist. Zo zal gastspreker Maarten Hajer (hoogleraar Urban Futures aan de Universiteit van Utrecht, foto) de editie van 2017 afsluiten. Ook een praktijkexcursie maakt weer deel uit van het programma; dit keer naar RijswijkBuiten. Tijdens de mastercourse komen de volgende onderwerpen en gastsprekers aan bod:

• Eisen aan duurzaamheid in de gebouwde omgeving met Lara Muller (directeur Onimpact, voormalig hoofd MVO Corio NV
• Duurzame vastgoedconcepten in de praktijk met Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed)
• Frisse blik op de duurzaamheidsopgave met filosoof Bas Haring
• Duurzaamheid en de consument/eindgebruiker met gedragspsycholoog Niels Götz (5plus1)
• Praktijkexcursie naar RijswijkBuiten waar we deze duurzame, energiezuinige gebiedsontwikkeling onder de loep nemen.
• Slotlezing Visie op de duurzame stad door Maarten Hajer (hoogleraar Urban Futures Universiteit Utrecht).

Voor wie is de mastercourse bedoeld?
Deze masterclass is bedoeld voor ervaren vastgoedprofessionals en managers die betrokken zijn bij (her)ontwikkeling, onderhoud, renovatie en/of beheer van vastgoed of verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid in hun organisatie. De deelnemers zijn werkzaam bij ontwikkelaars, bouwers, beleggers, corporaties en overheden.

Aan de MCDO 2016 werd deelgenomen door professionals van onder meer: AM, BPD, Bouwinvest REIM, Amvest, De Alliantie, Rijswijk Wonen, Synchroon, WoonopMaat en Urban Reality.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.neprom.nl/mcdo