Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
16 mei 2014
Mediageniek 'ouderdomspak' helpt bij ontwikkelen voor senioren
Deelnemers aan de Dag van de Projectontwikkeling kregen de kans het 'ouderdomspak' aan te trekken. De NOS berichtte erover.

Het zogenaamde ‘ouderdomspak’ kan inspireren bij ontwikkelen voor senioren Nederlandse ouderen worden steeds ouder, en hun aantal groeit. In 2030 zal het aandeel 65-plussers zijn opgelopen tot bijna een kwart van de bevolking. Ook het aantal hoogbejaarden neemt sterk toe.

Woningontwikkelaars, corporaties en gemeenten kennen deze cijfers. Ze weten dat ze zich moeten voorbereiden op een grijze toekomst. Maar hoe leef je je in in de wereld van tachtigers en negentigers? Het 'ouderdomspak' kan daarbij helpen.

Gert-Jan Hospers (Universiteit Twente) nam het pak mee naar de Dag van de Projectontwikkeling en gaf deelnemers de kans het pak aan te trekken. Radio-en televisie verslaggevers waren van de partij en brachten verslag uit.

Bepakking van 20 kilo
Het pak, een Duitse uitvinding, weegt twintig kilo en bestaat uit enkelverzwaarders, knieverstijvers, ellebooggewichten, een lichaamsvest, handschoenen die de bloedtoevoer naar de vingers afknellen, een troebele bril en een geluiddempende koptelefoon. Binnen een mum van tijd voel je je er hoogbejaard in.

Zo voelt het om bejaard te zijn (NOS op 3)
Het ouderdomspak (Radio 1)
Hijgen als een bejaarde (NRC Next)
'Ouderdomspak' kan helpen bij ontwikkelen voor senioren (NEPROM)

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/ouderdomspak.jpg

Tags