Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/integriteit.jpg
Nieuws
4 september 2015
NEPROM handreiking: 'Solliciteren naar integriteit'
Personeelszaken vormen een belangrijk aspect van een goed integriteitsbeleid. En specifiek: hoe hou je rekening met het onderwerp bij het aannemen van nieuw personeel?
Personeelszaken vormen een belangrijk aspect van een goed integriteitsbeleid van bedrijven. En meer specifiek: hoe houd ik rekening met het onderwerp bij het aannemen van nieuw personeel?

De Gedragscode van de NEPROM gaat op deze vraag in. In de code wordt onder andere aandacht besteed aan het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag, referenties en pre-employmentscreening. Dat gaat dus verder dan controle van een identiteitsbewijs, diploma’s en het curriculum vitae.

In de nieuwe NEPROM-handreiking 'Solliciteren naar integriteit' wordt het thema verder uitgewerkt; in de vorm van praktische tips en handvatten voor human resource management. De bedoeling is dat bedrijven zelf met de toepassing aan de slag gaan; als ze dat willen.

In de handreiking wordt eerst de NEPROM-insteek toegelicht. Vervolgens wordt aandacht besteed aan privacy, verklaring omtrent het gedrag, eigen verklaring, gebruik van internet, referenties, en het sollicitatiegesprek.