Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
9 november 2023
NEPROM New Gen on Tour
De NEPROM New Generation, de vertegenwoordiging van jonge vastgoedprofessionals binnen NEPROM, was op Citytour naar Luik & Maastricht. Het driedaagse programma was gevuld met interessante projectbezoeken en bood veel gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Met een enthousiaste groep van bijna 35 vastgoedontwikkelaars, aangesloten bij de NEPROM New Generation, hebben we gedurende twee dagen Luik en Maastricht bezocht. Het waren twee inspirerende dagen, waarin er interessante projecten zijn bezocht. Op donderdag 2 november verzamelden veel nieuwe en bekende gezichten zich in Utrecht voor het interessante en gezellige programma van de NEPROM New Generation XL tour naar het zuiden. 

La Grande
Poste 
Als eerste werd de herontwikkeling La Grande Poste in Luik bezocht. Het gebouw in neogotische stijl, dat uit het begin van de vorige eeuw stamt en oorspronkelijk diende als postkantoor, is na een grondige renovatie van vier jaar geopend in 2021. Het is nu de thuisbasis voor creatieve ondernemers die thuis geen werkplek hebben, co-working. Daarnaast is er ruimte geboden voor horecavoorzieningen. Het project draagt bij aan de revitalisering van de wijk Grand Léopold. Na gebruik te hebben gemaakt van de horecavoorziening in deze herontwikkeling, hebben we de avond gezellig afgesloten in de binnenstad van Luik. 

Rives
Ardentes Coronmeuse 
De volgende ochtend kregen de deelnemers een presentatie van Jan Vandermeulen over het project Rives Ardentes Coronmeuse door PSR/Jan de Nul. Rives Ardentes Coronmeuse is momenteel de grootste gebiedsontwikkeling van Wallonië. Het project is gelegen in het noorden van Luik en staat voor duurzame en zachte mobiliteit en innovatieve technieken zoals de aanleg van een stedelijk warmtenet. Het is een gemengd project dat 1.325 woningen brengt in diverse typologieën, alsook ruimte biedt voor kantoren, horeca, retail, zorgvastgoed en tal van andere ondersteunende functies. Maar liefst 83% van het totale projectgebied wordt ingericht als groene en open ruimten (parken, tuinen, water). Na de presentatie kreeg de groep een interessante rondleiding over het terrein. Kenmerkend voor de nieuwe gebouwen is de hedendaagse architectuur?. Daarnaast is er ook een aantal beschermde gebouwen die getransformeerd zullen worden. 

De Groene Loper
Na Luik reed de bus richting Maastricht. In Maastricht is iedereen ontvangen bij Bistro on Top. Tijdens de lunch was er gelegenheid om de ervaringen vanuit Luik met elkaar te delen. Vervolgens hebben René Lecluse en Jordi Portier van Ballast Nedam een presentatie en rondleiding gegeven over het project De Groene Loper. Waar vroeger duizenden auto's voorbij raasden over de snelweg is het verkeer nu grotendeels ondergronds gebracht in een tweelaagse tunnel. Bovengronds is de Groene Loper ontstaan, met ruimte voor groen, ontspanning, sport en ontmoeting. Aan de Groene Loper komen ruim 1.100 woningen. Daarnaast is er ruimte voor maximaal 30.000 m2 commerciële ruimte. 

Hoofdkantoor DSM
 
Zaterdagochtend stond het laatste projectbezoek op het programma. In het centrum van Maastricht ontwikkelen Edge en 3W Real Estate een nieuw hoofdkantoor voor DSM. Het kantoor in Maastricht zal bestaan uit twee gebouwen: een al bestaand historisch monument dat geheel wordt gerenoveerd, waarmee het nieuw leven ingeblazen wordt, en een nieuw deel. 

Roshan Rampersad (Edge), Marwin Peters en Jesse Buskens (3W Real Estate) hebben de deelnemers rondgeleid door het project en hebben inzicht gegeven in de politieke ontwikkelingen die op gang komen bij de zoektocht naar een nieuw hoofdkantoor voor een grote multinational als DSM.

De NEPROM New Generation heeft weer een geslaagde reis achter de rug waarbij alle deelnemers een goed beeld kregen van de ontwikkelingen en uitdagingen in Luik en Maastricht. Ook was er genoeg ruimte voor goede onderlinge gesprekken. 

Ben jij onder de 35 jaar en wil je graag je netwerk vergroten, kennis op doen en mooie projecten bezoeken samen met leeftijdgenoten werkzaam bij NEPROM lidbedrijven? Meld je dan aan voor de mailinglist van de NEPROM New Generation. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de verschillende activiteiten die de NEPROM New Generation organiseert. Klik hier voor meer informatie.  

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/New%20Gen%20citytour%20XL.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/New%20Gen%20citytour%20XL.jpg

Tags