Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
21 september 2023
NEPROM New Gen op bezoek bij Oostenburg in Amsterdam
De jonge generaties van NEPROM en Aedes kwamen samen om een bezoek te brengen aan het gebied Oostenburg in Amsterdam. Een mooi moment om meer te leren over toekomstbestendig ontwikkelen.

Op 19 september organiseerde NEPROM New Generation in samenwerking met Jong Aedes een inspirerende excursie naar Oostenburg. De middag startte met twee interessante presentaties van Tess Broekmans (directeur, Urhahn) en Rens Nijenhuis (projectontwikkelaar, Stadgenoot) over de geschiedenis, de stedenbouwkundige plannen en het selectieproces van architecten voor de ontwikkeling van Oostenburg; een opkomend gebied in het hart van Amsterdam.  

Onder leiding van Robin de Ridder (projectontwikkelaar, VORM) bracht de groep vervolgens een bezoek aan de Stadswerf Oostenburg, waar 550 woningen gebouwd worden, waarvan ook 120 sociale huurwoningen met een binnentuin. Daarna liepen we door naar de Werkspoorhal. VORM transformeert de monumentale Werkspoorhal tot een publieke plek voor exposities, markten, en horeca. Aan weerszijden komen ca. 325 vrijesector huur- en koopwoningen, die integraal onderdeel worden van de hal.  

Als laatste bezocht de groep de indrukwekkende Van Gendthallen. Eigenaar Eduard Zanen en Job Roos (directeur, Architectenbureau Braaksma & Roos) vertelden gepassioneerd over de prachtige plannen. Deze hallen zullen fungeren als kantoorlandschap en kunsthal. Ze krijgen een rijke mix aan functies en brengen verschillende mensen, disciplines en denkwijzen samen om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen. De verwachte oplevering is eind 2023/begin 2024. 

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel, wat meteen een mooie gelegenheid was om kennis te maken met leden van Jong Aedes, het platform voor jonge corporatiemedewerkers. 
 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/newgen%20autumn%20event.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/newgen%20autumn%20event.jpg

Tags