Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/werkbezoek%20dokkum.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/werkbezoek%20dokkum.jpg
Nieuws
28 september 2022
NEPROM op werkbezoek in Dokkum
Samen met Bouwend Nederland en vijf Tweede Kamerleden bracht de NEPROM een bezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma; een vooruitstrevend bouwbedrijf op het gebied van duurzaam bouwmateriaal.
Op maandag 26 september bracht de NEPROM samen met Bouwend Nederland en een breed samengestelde Kamercommissie een bezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum. De volgende Tweede Kamerleden waren aanwezig: Peter de Groot (VVD), Jaco Geurts (CDA), Faissal Boulakjar (D66), Laura Bromet (GroenLinks) en Erik Haverkort (VVD).

Directeur Biense Dijkstra nam het gezelschap vol enthousiasme mee de innovaties op het gebied van industriële houtbouw, biobased isolatiematerialen, warmtepompen en warmteneten. Erg bijzonder om te zien wat een relatief klein bedrijf allemaal voor elkaar krijgt op het gebied van duurzaamheid.

De NEPROM en Bouwend Nederland werden tijdens het bezoek in de gelegenheid gesteld om meer te vertellen over het innovatie- en kennisprogramma 'Circulair en Industrieel Bouwen', waar inmiddels 25 gedreven professionele opdrachtgevers (ontwikkelaars, beleggers, corporaties en bouwondernemingen) met een veelvoud aan vernieuwende projecten als ware koplopers in participeren. Dit programma is een gezamenlijk initiatief met Bouwend Nederland, Aedes, IVBN en WoningbouwersNL, waarbij vanuit de NEPROM het programma wordt getrokken en BZK financiële steun verstrekt.

Het Lente-akkoord 2.0 is opgericht in samenwerking met Bouwend Nederland, Aedes, IVBN, met steun van BZK.

Tags