Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
2 mei 2024
NEPROM pleit voor fiscale steun
NEPROM streeft naar gunstige omstandigheden voor haar leden om hun maatschappelijke rol te vervullen. Recent pleitte NEPROM voor vrijstelling van overdrachtsbelasting bij stedelijke kavelruil voor meer betaalbare woningen.

NEPROM streeft ernaar dat haar leden onder gunstige omstandigheden hun werk kunnen doen, zodat ze hun cruciale rol in de maatschappij effectief kunnen vervullen. Dit is essentieel voor het realiseren van het gewenste aantal woningen en het aanpakken van andere ruimtelijke uitdagingen.  
 
NEPROM besteedt daarbij onder meer aandacht aan fiscale kwesties, zoals onlangs bij een internetconsultatie over aanpassing van de 'voorwaarden kavelvrijstelling'. Het voorstel betreft kavelruil in het landelijk gebied. NEPROM heeft gepleit voor uitbreiding van de regeling, zodat een vrijstelling van overdrachtsbelasting ook mogelijk wordt bij kavelruil in stedelijke gebieden. Deze maatregel, mits onder de juiste voorwaarden toegepast, kan een positieve impuls geven aan de bouw van voldoende (betaalbare) woningen.  
 
Lees hier de brief voor meer informatie. ​

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Fiscaal.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Fiscaal.jpg

Tags