Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
1 februari 2017
NEPROM-prijs: nog 4 weken om project in te dienen
Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen in 2017 meedingen naar de NEPROM-prijs.

Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen ook in 2017 weer meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Inzendingen zijn t/m 28 februari van harte welkom.

Het winnende project wordt op 18 mei bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) in Den Bosch en staat dan volop in de schijnwerpers.

“De verwachtingen zijn hoog gespannen”
De jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Juryvoorzitter Josja van der Veer (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit) is vol verwachting: "Ik kijk met veel plezier terug op de jurering 2015. Toen stonden wij op een kantelpunt in de markt. Ons juryteam presenteerde het resultaat van meer dan 25 inzendingen, onder de noemer:  'de oogst van de crisis, een agenda voor de toekomst'. Over het belang van duurzaamheid, innovatie, samenwerking en partnership, over de kwaliteit van het opdrachtgeverschap. Ik ben benieuwd of de projecten die wij nu twee jaar later gaan zien, behoren tot een volgende generatie van gebieds- en projectontwikkeling, met plekken, waar wij allemaal zelf graag zouden werken, wonen en verblijven. Vastgoed dat uitnodigt tot verandering en tegelijkertijd verbindt, een sterke basis voor waardecreatie, nu en in de toekomst.  Het is prijzenswaardig dat de NEPROM deze prijsvraag organiseert en zo bijdraagt aan het kwaliteitsniveau en de kennisuitwisseling in de vastgoedsector over de volle breedte. Ik verheug mij op de inspirerende gesprekken met de veelzijdige juryleden, de uiteraard hoge kwaliteit van de projectdocumentatie, en de verrassende locatiebezoeken. De verwachtingen zijn hoog gespannen!"

Wie wordt de opvolger van Markthal/Laurenskwartier?
Het project Markthal/Laurenskwartier, ingezonden door Gemeente Rotterdam en Provast sleepte de prijs in 2015 in de wacht. Hans de Jong (Provast) kijkt met veel voldoening terug op de het winnen van de NEPROM-prijs in 2015: “Deze prestigieuze prijs onderstreept de visie van ons bedrijf: het versterken van de binnensteden. De NEPROM jury benadrukte de waarde van de Markthal voor zijn omgeving. In samenwerking met de gemeente Rotterdam is het Laurenskwartier door herontwikkeling, nieuwbouw en toevoeging van nieuwe functies getransformeerd tot ‘the place to be’.”

Waarom deze prijs?
De NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, wil het belang van een goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen bij de ontwikkeling van hoogwaardige locaties onderstrepen. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2017 wordt deze tweejaarlijkse prijs voor de zevende maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het best mogelijke resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Neem voor meer informatie contact op met Paul Splinter.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/logo_NP2017-286.jpg

Tags