Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
31 oktober 2018
NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2019
Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen in 2019 weer meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen in 2019 weer meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. De gemeente Almere en ontwikkelaar Amvest wonnen met de ontwikkeling ZuiderDUIN de prijs in 2017.

De prestigieuze prijs, bestaande uit een kunstwerk, wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere Markthal/Laurenskwartier van Provast in Rotterdam en de Oriënt van ERA Contour in Den Haag. In 2019 wordt de prijs voor de achtste keer uitgereikt. Het NEPROM-bestuur nodigt u van harte uit om locaties in te dienen die volgens u voor de NEPROM-prijs 2019 in aanmerking komen.

Waarom deze prijs?
Met de prijs wil de NEPROM de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren en daarbij in het bijzonder de aandacht vestigen op het grote belang van goede samenwerking tussen overheid en professionele opdrachtgevers (marktpartijen). Een deskundige jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Denk daarbij aan elementen als herontwikkeling, consumentenwensen, klantbenadering, co-creatie, duurzaamheid en energiezuinigheid.

Wie kan een locatie aanmelden?
Een locatie kan door iedereen worden aangemeld. De aanmelding dient ondersteund te worden door de betrokken overheid en de betrokken marktpartij(en). Locaties kunnen worden aangemeld met het inschrijfformulier.

Aanmelding van de locatie vindt plaats door inzending van:
• Een bijlage van maximaal 10 pagina’s, waarvan maximaal 5 pagina’s projecttoelichting (zonder
foto’s in de tekst!) en maximaal 5 pagina’s beeldmateriaal (foto’s, artist impressions etc.)
• Een projecttoelichting van maximaal 2000 woorden (maximaal 5 pagina’s) zoveel mogelijk het format (zie inschrijfformulier) en voor zover aan de orde. 
• Wat betreft beeldmateriaal maximaal 5 pagina’s met maximaal 5 verschillende foto’s/plattegronden/artist impressions/ situatietekeningen.

Biedt uw project vernieuwende oplossingen voor de opgaven van nu? En levert de locatieontwikkeling aantoonbare meerwaarde op voor de omgeving, buurt of stad en kan het een inspirerend voorbeeld zijn voor andere gemeenten en opdrachtgevers? Meld uw project dan uiterlijk 1 februari 2019 aan voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2019!

Het inschrijfformulier met bijlagen dient per e-mail te worden gestuurd naar info@neprom.nl o.v.v. Inschrijving NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. U ontvangt per e-mail een bevestiging van ontvangst.

Reglement
De precieze vereisten en informatie over de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling vindt u in het reglement NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Jury en nominaties
De jury zal de inzendingen beoordelen aan de hand van selectiecriteria. De jury bestaat dit jaar uit Heleen Aarts (Chief Executive Officer Amvest), Geurt van Randeraat (SITE urban development), Maaike Veeningen (Gemeente Almere), Caro van de Venne (Barcode Architects), Bernard Hulsman (NRC Handelsblad) en Josja van der Veer (Directeur FCO VU). Uit de inzendingen selecteert de jury een aantal locaties die genomineerd worden voor de prijs.

Winnaar bekend op Dag van de Projectontwikkeling 2019
De winnende locatie wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling; op 16 mei 2019 in Den Bosch.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/logos/NEPROM-prijs%202019.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/logos/NEPROM-prijs%202019.jpg

Tags