Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
24 september 2015
NEPROM-reactie op Wet verbetering VvE's
Dit wetsvoorstel gaat over aanpassing van het appartementsrecht in het Burgerlijk Wetboek. Het doel: onderhoud aan gebouwen die in beheer zijn van VvE's verbeteren en verduurzaming stimuleren.
Het Wetsvoorstel verbetering VvE's (consultatiefase) gaat over aanpassing van het appartementsrecht in het Burgerlijk Wetboek. Het doel: onderhoud aan appartementsgebouwen verbeteren en verduurzaming van gebouwen die in beheer zijn van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) stimuleren.

Er wordt een verplichte vulling van het reservefonds voorgesteld, waarin een meerjaren onderhoudsplan of een reservering van 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw leidend is. Verder wordt de mogelijkheid om een lening aan te gaan verbeterd.

Het idee is dat appartementsgebouwen beter worden onderhouden door de VvE, doordat er meer geld moet worden gespaard voor het onderhoud en er eenvoudiger kan worden geleend. Ten tweede moet het eenvoudiger worden om geld te lenen voor verduurzaming van het gebouw, zoals voor isolatie van het dak of de gevel. Het algemene doel is om het functioneren van de VvE's op langere termijn te verbeteren.

Lees hier de NEPROM-reactie.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/hoogbouw.jpg

Tags