Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Wei%20website.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Wei%20website.png
Nieuws
13 januari 2020
NEPROM-reactie stikstofregistratiesysteem
De Regeling spoedaanpak stikstof bouw en infrastructuur heeft ter consultatie gelegen, waarbij het gaat over de opzet van een ‘bank’ waarin de winst van uitstootbeperkende maatregelen wordt geboekt. De NEPROM heeft m.n. vragen over de robuustheid, onderbouwing en praktische werking van het systeem.

​De Regeling spoedaanpak stikstof bouw en infrastructuur heeft ter consultatie gelegen, waarbij het gaat over de opzet van een ‘bank’ waarin de winst van uitstootbeperkende maatregelen wordt geboekt.

Net zoals de voorwaarden waaronder een woningbouwproject in het kader van de vergunning een beroep kan doen op dit saldo. Maximaal 70% van het tegoed mag weer ingezet worden. De NEPROM heeft met name vragen over de robuustheid, onderbouwing en praktische werking van het systeem. En geeft aan dat de maatregelen uit de Spoedwet niet voldoende zijn om een adequaat systeem mee op te bouwen. Tevens dringt de NEPROM aan op de spoedige invoering van de door ons zo vurig bepleite drempelwaarde. Graag blijven we t.z.t. op de hoogte van jouw ervaringen met het stikstofregistratiesysteem. Dat kan via Nicolette Zandvliet.