Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
15 mei 2019
NEPROM reageert op Kantorenplan Amsterdam
Op verzoek van de gemeente Amsterdam heeft de NEPROM gereageerd op het concept Kantorenplan 2019-2026 ‘Toekomstbestendige kantoren voor de vraag van vandaag en morgen’.

Op verzoek van de gemeente Amsterdam heeft de NEPROM gereageerd op het concept Kantorenplan 2019-2026 ‘Toekomstbestendige kantoren voor de vraag van vandaag en morgen’. De gemeente stelt zich met dit plan ten doel om te voorzien in een uitgebalanceerde en toekomstbestendige kantorenmarkt, waarin voldoende kwalitatieve woonwerkmilieus beschikbaar zijn voor de geraamde uitbreidingsvraag op korte en middellange termijn. Deze inzet ondersteunen wij van harte, net als de hoofdlijnen van de voorstellen om dit te bereiken.

De belangrijkste uitdaging voor de gemeente is om te zorgen dat de benodigde kantoren worden gerealiseerd. Zij is hiervoor in hoge mate afhankelijk van marktpartijen. De gemeente is zich hiervan bewust en realiseert zich ook dat een rendabele businesscase vereist is om tot ontwikkeling te komen. Maar hier wordt geen concrete actie aan verbonden. Wat de NEPROM betreft zou de gemeente duidelijker moeten aangeven hoe zij haar eigen rol ziet.

Hoewel de NEPROM(-leden) de (duurzaamheids)ambities van de gemeente onderschrijven, moet het totale pakket aan ambities wel haalbaar zijn in relatie tot de totale kosten en de opbrengstpotentie. Daarom denken wij dat beter is om per situatie te kijken welke maatregelen werkelijk bijdragen aan een beter milieu of een betere gezondheid, in plaats van over de hele linie de normen steeds verder aan te scherpen.

Lees hier onze volledige reactie. Voor vragen kun je terecht bij Margriet Schepman.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/kantorenplan.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/kantorenplan.jpg

Tags