Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/otb-rapport-hypotheekverstrekking.jpg
Nieuws
14 september 2011
NEPROM reageert op Woonvisie kabinet
Onderzoeksinstituut OTB heeft berekend dat diverse beleidsmaatregelen, waaronder beperking van de leencapaciteit, de crisis op de woningmarkt zullen verdiepen.
Onderzoeksinstituut OTB heeft berekend dat diverse beleidsmaatregelen, waaronder met name de beperking van de leencapaciteit, de crisis op de woningmarkt zullen verdiepen.

Samen met Bouwend Nederland en de NVB heeft de NEPROM op 13 september een schriftelijke reactie gestuurd (zie Nieuwbouwbrief) op de Woonvisie van het kabinet. Hierin vragen wij om het verlengen van bestaande crisismaatregelen, waaronder de verhoogde NHG-grens, het repareren van negatieve bijeffecten van verlagen van de overdrachtsbelasting (waaronder het verlagen van de overdrachtsbelasting voor levering van grond), extra hypotheekruimte voor zeer energiezuinige woningen en het tijdelijk terugbrengen van startersleningen.

De NEPROM is voornemens om ook zelf nog een aparte reactie op te stellen op deze Woonvisie. De inhoud zal in grote lijnen overeenkomen met de gezamenlijke reactie van 13 september, maar scherper toegespitst kunnen worden op de specifieke wensen van onze leden. Hiervoor kunt u terecht bij Matthijs Hofman.

Bekijk het volledige rapport van OTB: Consequenties van de voorgenomen aanscherping van de hypotheekverstrekking voor het functioneren van de Woningmarkt.