Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 oktober 2019
NEPROM steunt actie van Grond in Verzet
De NEPROM steunt de actie van bedrijven in de bouwwereld tegen de afwachtende houding van de politiek in de PFAS- en de stikstofcrisis. De NEPROM zit zelf niet in het organiserend comité maar staat zeer achter de actie.

De NEPROM steunt de actie van bedrijven in de bouwwereld tegen de afwachtende houding van de politiek in de PFAS- en de stikstofcrisis. De actie op woensdag 30 oktober van Grond in Verzet wordt ook ondersteund door onder andere Bouwend Nederland en NVB-Bouw.

De NEPROM zit zelf niet in het organiserend comité maar staat zeer achter de actie. We hechten er wel aan dat alles in het werk wordt gesteld om geen overlast te veroorzaken en dat de actie zo publieksvriendelijk mogelijk verloopt. Ons devies is dan ook: ‘mensen ja, materieel nee’. Het verkeer op de snelwegen moet door kunnen rijden, kom daarom zonder shovels, kranen, machines, etc. We zullen als NEPROM-bestuur en directie aanwezig zijn op het Malieveld om onze steun te betuigen, en weten van een aantal grote bouwbedrijven en NEPROM-leden dat zij bussen inzetten om personeel naar Den Haag te vervoeren. Wij roepen onze lidbedrijven op om zelf te bepalen of zij aanwezig zijn op het Malieveld. Net als Grond in Verzet roepen wij de protestanten ook op om in het oranje te komen. ‘Iedereen houdt immers van oranje’, is de redenatie van Grond in Verzet.

In de publiciteitsacties gaat het om PFAS en stikstof. Voor de NEPROM staat centraal dat het uitblijven van politieke duidelijkheid op deze dossiers desastreus is voor de bouwbedrijven, hun werknemers en voor de mensen die een woning zoeken. Als projectontwikkelaars raakt dit ons direct, we staan immers midden tussen deze partijen: als opdrachtgevers aan de bouwers en in direct contact met onze klanten, de woningzoekenden.

Vorige week donderdag waren wij als NEPROM in de lead toen het ging over een onderbouwd voorstel voor een ministeriële regeling voor een tijdelijke drempelwaarde ten behoeve van de woningbouw. In onze ogen een oplossing die veel onduidelijkheid wegneemt en geen belemmering vormt voor toekomstige ingrepen. Helaas heeft dat tot nu toe politiek onvoldoende aandacht en opvolging gekregen. Mede daarom en gezien de dagelijkse toenemende urgentie, steunen we van harte de actie van aanstaande woensdag.

We hopen op een succesvolle dag en een optreden van de sector dat op draagvlak in de maatschappij kan rekenen.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Desireestikstofkleinnieuwste.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/DEFOTOVANDAAGKLEINWEBSITE.png

Tags