Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
21 september 2023
NEPROM tekent Doorbouwakkoord Amsterdam
Op 21 september ondertekende NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter het Doorbouwakkoord Amsterdam. Het akkoord benadrukt de collectieve inzet om woningbouwprojecten te laten doorgaan en de stad betaalbaar, duurzaam en leefbaar te houden.

Vandaag heeft NEPROM samen met IVBN, AFWC, Bouwend Nederland en Vastgoed Belang en de gemeente Amsterdam het Doorbouwakkoord Amsterdam ondertekend. Dit gebeurde op de bouwplaats van het project Crossroads nabij station Sloterdijk. Het akkoord benadrukt de collectieve inzet om woningbouwprojecten te laten doorgaan en de stad betaalbaar, duurzaam en leefbaar te houden.  NEPROM roept haar leden op om ook het Doorbouwakkoord te ondertekenen.  

 


Amsterdam staat voor vele opgaven waarvan de wooncrisis en daarmee de woningbouwopgave een zeer urgente is. Zeker omdat een vast en veilig onderkomen een van de meest basale levensbehoeften is. De inzet van dit Doorbouwakkoord is om op korte termijn te blijven doorbouwen en op de lange termijn structureel een bijdrage te leveren aan de toekomst van Amsterdam.  

Wethouder Van Dantzig: "Het is nu echt heel lastig om projecten financieel rond te krijgen. Tegelijk is het tekort aan woningen één van de belangrijkste zorgen van mensen en een woning heel belangrijk voor hun bestaanszekerheid. We willen doen wat we kunnen en het bouwen in deze moeilijke tijden extra stimuleren. Elke woning is er één. We doen dit in Amsterdam trouwens in goed overleg met corporaties en ontwikkelaars." 

Woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, investeerders en overige partijen die structureel betrokken zijn en willen blijven bij de woningbouwopgave in Amsterdam kunnen het Doorbouwakkoord ook ondertekenen. Hiermee onderschrijven partijen de urgentie om op korte termijn te blijven doorbouwen in de gemeente Amsterdam en in de toekomst hier ook een bijdrage aan te leveren. Elke ondertekenaar is bereid vanuit de eigen expertise en rol maximale inzet te leveren, in samenwerking met elkaar, en mee te werken aan het waarmaken van de 7 punten in dit akkoord. 

Ondertekening van het Doorbouwakkoord kan op amsterdam.nl/vastgoedprofessionals 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/doorbouwen.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/doorbouwen.jpg

Tags