Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/huurwoning.jpg
Nieuws
30 juni 2016
NEPROM visie op verhuurderheffing
Op 29 juni vond een rondetafelgesprek plaats met de Tweede Kamercommissie Wonen en Rijksdienst over de evaluatie van de verhuurderheffing.

Op 29 juni vond een rondetafelgesprek plaats met de Tweede Kamercommissie Wonen en Rijksdienst over de evaluatie van de verhuurderheffing. De NEPROM was uitgenodigd om haar visie te geven.

Wij constateren dat door de verhuurderheffing en het gevoerde inkomensafhankelijke huurbeleid de huren van sociale huurwoningen meer in overeenstemming zijn gebracht met de marktwaarde, het goedkoop scheefwonen is afgenomen en corporaties efficiënter zijn gaan werken. Deze ontwikkelingen duiden wij positief.

De verhuurderheffing werkt echter remmend op investeringen in het sociale segment, zowel door institutionele beleggers en andere commerciële partijen als ook door corporaties. De komende jaren zijn echter grote investeringen nodig in het bestaande bezit van corporaties, met name in de naoorlogse wijken.

Wij zijn voorstander van een investeringsaftrek op de verhuurderheffing voor investeringen in woonkwaliteit, energiebesparing en waar nodig nieuwbouw als impuls voor de verbetering van deze wijken. Als overweging hebben wij meegegeven om voor nieuwbouw van huurwoningen (eventueel tijdelijk) een vrijstelling voor de verhuurderheffing te verlenen om de dringend gewenste investeringen in betaalbare huurwoningen te stimuleren.

Download de brief van de NEPROM aan de Tweede Kamer

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/huurwoning.jpg

Tags