Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Nieuwbouw.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Nieuwbouw.jpg
Nieuws
19 oktober 2022
NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter reageert op plannen minister de Jonge
Desirée Uitzetter: "900.000 woningen is in onze ogen nog niet realistisch. Het is nog niet gebaseerd op échte concrete projecten"
Nieuwsuur en Radio1 vroegen NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter om vanuit het perspectief van de ontwikkelaars een reactie te geven op de ambitieuze plannen van Hugo de Jonge.

Desirée Uitzetter: "Sinds de Oekraïne-crisis zijn de bouwkosten ongehoord gestegen, daarvoor was dat ook al gaande. De laatste tijd gaat dat nog harder vanwege de stijgende energiekosten. Dus het bouwen van woningen wordt steeds kostbaarder."

"900.000 woningen is in onze ogen nog niet realistisch. Het is nog niet gebaseerd op échte concrete projecten, het gaat over ideeën voor projecten, wenselijke projecten, en een groot deel van die projecten waarover nagedacht wordt is hoogst onzeker. Het gaat bijvoorbeeld ook om plekken die nu een andere functie hebben. In onze ogen is er onvoldoende gesproken met marktpartijen over de concreetheid van de projecten en de echte haalbaarheid van die projecten. Daar wringt de schoen."

Lees hier de brief die op 14 oktober door de NEPROM is verstuurd aan minister De Jonge. 

Minister De Jonge zegt in een reactie liever dat hij focust op de zekerheden die we wél hebben, namelijk dat er een schaarste is aan woningen en dat er ontzettend veel gebouwd moet worden. "Hoe meer zekerheid wij geven aan wat we van bouwende partijen verwachten, hoe makkelijker het voor hen wordt om de continuïteit van de bouwstroom overeind te houden."

Luister hier de radio-uitzending van Radio1 (vanaf 0:07:30)
Bekijk hier de aflevering van Nieuwsuur (vanaf 22:35)Downloads