Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/kijkje-in-de-keuken.jpg
Nieuws
21 februari 2017
Nieuw Handboek Projectontwikkeling in co-creatie
De NEPROM gaat in 2017 een nieuw Handboek Projectontwikkeling uitgeven in co-creatie met haar leden, de docenten uit haar opleidingen, de markt en de doelgroep voor het boek.

De NEPROM gaat in 2017 een nieuw Handboek Projectontwikkeling uitgeven. Het nieuwe handboek moet uiteraard de veelzijdigheid van het vakgebied schetsen en een goed beeld geven van projectontwikkeling in de wereld van nu. Daarnaast zal het nieuwe handboek enthousiasmerend moeten zijn, niet alleen voor de vakgemeenschap maar voor iedereen met interesse in projectontwikkeling (van student tot betrokken ambtenaar of burger).

NEPROM wil het nieuwe handboek nadrukkelijk in co-creatie met haar leden, de docenten uit haar opleidingen, de markt en de doelgroep voor het boek realiseren. De hoofdredactie wordt gevormd door Erna van Holland en Jos Sentel; beiden actief betrokken bij de opleidingen van NEPROM. Zij doen dat dus niet alleen en daar kun jij een rol in spelen. Op welke wijze?
 
Breng jouw kennis en ervaring in bij onze Community of Practice
We richten ten behoeve van de totstandkoming van het nieuwe handboek een zogenaamde Community of Practice (CoP) op. Een CoP is een groep van mensen die een passie voor een bepaald onderwerp delen en hun kennis en expertise op dit gebied gezamenlijk blijven verdiepen. In de praktijk komt dit neer op deelname aan een digitaal platform waar je kunt meeschrijven, tegenlezen en met de hoofdredactie kunt discussiëren over de inhoud van het boek. Om het zo laagdrempelig mogelijk te maken, werken we met Google Docs: een eenvoudige maar effectieve online tool waar de leden van de CoP in gezamenlijkheid aan de content van het nieuwe handboek kunnen werken. De enige voorwaarde is het bezit van een Google account. We zullen tot de zomer van 2017 bezig zijn met het produceren van content en het handboek komt vervolgens in het najaar van 2017 uit.

Wil jij meewerken aan de totstandkoming van het nieuwe Handboek Projectontwikkeling en heb jij deskundigheid binnen het vakgebied, of deel je graag jouw praktijkkennis en -ervaring of juist jouw frisse blik? Verschillende disciplines zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een conceptontwikkelaar met kennis over methoden technieken voor innovatief ontwikkelen
  • een projectontwikkelaar met ervaring inzake klantgericht ontwikkelen
  • een projectmanager met duidelijke ideeën over de realisatie van projecten
  • een planeconoom die kan alles kan uitleggen over de grondexploitatie
  • een ontwerper die uitlegt wat hij van zijn opdrachtgever verwacht
  • en dus nog veel meer professionals!

Denk jij dat je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het nieuwe handboek? Word dan lid van de NEPROM CoP ‘Kennis van Projectontwikkeling’ en meld je dan nu aan via jos.sentel@third-place.nl.

Omschrijf in de aanmelding in circa 100 woorden jouw deskundigheid/specialisme en de reden waarom je graag lid wilt worden van de CoP ‘Kennis van Projectontwikkeling’. Aanmelden is mogelijk t/m vrijdag 10 maart 2017. Na de sluitingsdatum zal het redactieteam beslissen over de samenstelling van de CoP. De leden worden uiteraard eervol vermeld in het nieuwe handboek (met naam, bedrijfsnaam en foto) en afhankelijk van hun bijdrage nog extra beloond.