Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 april 2018
Nieuwbouw Markt Analyse tool gelanceerd
De NMA-tool maakt het mogelijk om de historische data te analyseren van alle op de markt gebrachte nieuwbouwprojecten van ontwikkelaars die zijn aangesloten bij Het Nieuwbouw Platform.

In samenwerking met Het Nieuwbouw Platform heeft de NEPROM de Nieuwbouw Markt Analyse (NMA-tool) gelanceerd. Al enige tijd werken we samen aan deze tool, die het mogelijk maakt om de historische data te analyseren van alle op de markt gebrachte nieuwbouwprojecten van aangesloten ontwikkelaars .

De NMA-tool is een belangrijke aanwinst voor de branche, en past in de online visie van de NEPROM waarbij Het Nieuwbouw Platform een belangrijke rol speelt. Het betreft een eerste versie, waarvan we de functionaliteit in nauwe samenwerking met een werkgroep van betrokken ontwikkelaars en beleggers is ontwikkeld. De komende tijd gaan we de functionaliteit van de NMA-tool verder uitbreiden. Het voornemen is om ook data van geïnteresseerde consumenten te ontsluiten.

Op dit moment kan met de NMA-tool onder andere in beeld worden gebracht welke (typen) woningen op welke locaties in de afgelopen jaren te koop zijn aangeboden, wat de kenmerken van de woningen waren en wat de verkoopquotes en prijzen per m2 waren. De NMA-tool is daarmee een hulpmiddel voor het ontwikkelen van een specifiek nieuwbouwproject in een woningmarktregio, waarbij de historische analyse van de recent op de markt gebracht woningprojecten in de regio de ontwikkelaar en marketeer ondersteunt in het optimaal ontwikkelen en positioneren van het nieuwe project.

De NMA-tool is beschikbaar voor iedereen die data levert, ofwel lid is van Het Nieuwbouw Platform. Leden van de NEPROM kunnen een gratis proefabonnement afsluiten. Deze proefperiode geeft de mogelijkheid om de tool uit te proberen en tegelijkertijd de functionaliteiten van Het Nieuwbouw Platform te verkennen. Je kunt je hiervoor melden bij Daan van den Brand van Het Nieuwbouw Platform (06 - 15084388).

Voor inhoudelijke vragen over de NMA-tool kun je terecht bij Margriet Schepman (070 -  387 9104).

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/NMA-tool.png

Tags