Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
3 april 2014
Nieuwbouwdag 12 april: overal nieuwbouw kijken
“Nieuwbouw is gemak”, zegt directeur Rob van der Schoot van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal, die de Nieuwbouwdag organiseert.

Nieuwbouw: comfortabel, op maat, duurzaam en financieel aantrekkelijk

De eerste jaren nauwelijks zorgen over onderhoud, veel mogelijkheden om zelf de indeling te bepalen, tal van opties om nog meer woonruimte te creëren en een uitstekende isolatie, met fors lagere energielasten tot gevolg. Zomaar een paar redenen om voor een nieuwbouwhuis te kiezen. Tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag, op zaterdag 12 april, komt de consument er alles over te weten.

“Nieuwbouw is gemak”, zegt directeur Rob van der Schoot van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal, die de Nieuwbouwdag organiseert. “Je hoeft de eerste jaren nauwelijks tijd, energie en geld te steken in onderhoud en, heel belangrijk, op alles zit garantie. Bijvoorbeeld op het hang- en sluitwerk, maar ook op bouwkundige zaken. Tot wel zeven jaar. Dat geeft een comfortabel gevoel.”

Veel maatwerk
Behalve gemak biedt nieuwbouw veel mogelijkheden voor maatwerk. “Door uitbreidingsopties zoals een dakkapel of aanbouw, door zelf de indeling te kiezen, maar steeds vaker ook door samen met de ontwikkelaar aan het ontwerp te werken. Co-creatie noemen we dat. Bij steeds meer nieuwbouwprojecten gebeurt het en het zorgt ervoor dat je huis nóg meer jouw huis wordt.”

Uitstekende isolatie
Een belangrijk voordeel is ook de uitstekende isolatie. “Nieuwbouw heeft tegenwoordig standaard energielabel A++”, aldus Van der Schoot. “Daardoor is je energierekening fors lager. En het levert nog iets op: als je een huis koopt met energielabel A++, kun je 8.000 euro meer lenen. Daar komt bij dat het een prettige gedachte is dat je met zo’n label een steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld.”

Nieuwbouw: een veilig idee
Comfortabel, op maat gemaakt, duurzaam en door die duurzaamheid ook financieel aantrekkelijk. De voordelen van nieuwbouw zijn groot. “En dan missen we er nog een”, zegt Van der Schoot. “Veiligheid. Een nieuwbouwhuis heeft het modernste hang- en sluitwerk, waardoor de kans op inbraken fors kleiner is. Ook is je huis standaard voorzien van rookmelders.”

Van 11.00 tot 15.00 uur
Aan de Nieuwbouwdag doen landelijk tientallen ontwikkelaars en woningcorporaties mee. Zij stellen zowel koop- als huurwoningen open. Deskundige medewerkers verzorgen rondleidingen en geven antwoord op vragen. De Nieuwbouwdag duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Een overzicht van alle deelnemende projecten staat op www.nieuwbouwdag.nl.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/nieuwbouw-dag2.jpg

Tags