Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
1 oktober 2013
Nieuwbouwdag: woningmarkt lijkt weer in beweging
Vooral voor nieuwbouwprojecten met woningen die voor starters bereikbaar zijn, was er afgelopen weekend veel serieuze belangstelling.

De woningmarkt lijkt inderdaad weer in beweging te komen. Dat bleek zaterdag 28 september tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag. Vooral voor nieuwbouwprojecten met woningen die voor starters bereikbaar zijn, was veel en vooral serieuze belangstelling.

“Ik heb de laatste tijd diverse makelaars gesproken en die vertellen mij dat er eindelijk weer iets gebeurt op de woningmarkt”, zegt directeur Rob van der Schoot van niki.nl, dat de Nieuwbouwdag twee keer per jaar organiseert. “Dat gevoel heb ik ook overgehouden aan de Nieuwbouwdag van afgelopen zaterdag. Vooral voor de betaalbare woningen in de grote steden was veel interesse. Bij twee complexen met woningen voor starters en studenten in Amsterdam werden bijvoorbeeld tientallen opties verstrekt of reserveringen getekend. Dat is ongekend. En we weten allemaal in deze branche: het herstel van de markt begint bij de basis: de starters. Als zij weer in beweging komen, volgt de rest uiteindelijk ook.”

Samenwerking
Aan de Landelijke Nieuwbouwdag deden ongeveer 100 projecten mee. Een groot deel daarvan bevindt zich in Amsterdam en regio. “Daar werken tientallen aanbieders al meer dan een jaar intensief samen onder de naam Amsterdam Woont, met een gezamenlijke website, veel publiciteit via diverse media en bijna maandelijks een open huizen dag. Omdat ze zien dat die samenwerking tot concrete verkoop leidt, deden ze met zo veel partijen en projecten mee aan de Nieuwbouwdag. Andere steden en regio’s zouden dit voorbeeld moeten volgen. Actief samenwerken werkt namelijk echt. Als je de krachten bundelt, profiteer je er allemaal van.”

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/nieuwbouwdag-280913.jpg

Tags