Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/park2020-3.jpg
Nieuws
20 februari 2013
Nooit meer slopen
Een dag uit de NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen: verslag van een bezoek aan Park 20|20 in Hoofddorp.

Een dag uit de NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen – Hoofddorp 25 januari 2013

Wie niet beter weet, ziet het zoveelste kantorenpark langs de snelweg. Maar schijn bedriegt. Dankzij een sterk concept is Park 20|20 (Beukenhorst Zuid, Hoofddorp) anders dan andere. Hier is geen leegstand. In crisisjaar 2013 gaan zelfs vier nieuwe bouwputten open. Hoe kan dat? Deelnemers aan de NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen kregen op 25 januari antwoord op die vraag.

Park 20|20 in Hoofddorp is het eerste full service business park dat volledig is geïnspireerd door de Cradle to Cradle-filosofie van architect William McDonough. Alle gebouwen kunnen aan het eind van hun technische levensduur volledig worden gerecycled. De sloper zul je hier nooit zien.

En daarbij blijft het niet. De energie voor de kantoren wordt duurzaam opgewekt, via warmte-koudeopslag, zonnepanelen en windenergie. Regenwater wordt met helofyten gezuiverd. Alle kantoren liggen op loopafstand van hoogwaardig openbaar vervoer. Bedrijven kunnen gebruik maken van een restaurant, schoonmaakdiensten, beveiliging, een autowas service en een boodschappenservice. De belangstelling is groot, hoewel nieuwe huurders geen incentives krijgen en de vierkantemeterprijzen in de huidige markt aan de hoge kant zijn.

Lees het volledige verslag van het bezoek aan Hoofddorp: Nooit meer slopen (pdf)

Ook belangstelling voor de Masterclass Duurzaam Ontwikkelen? Informatie over de inhoud en het programma vind je hier.


Coert Zachariasse leidt de MCDO-groep rond over Park 20|20


Cradle to Cradle in het Park 20|20 Experience Center