Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/omgevingswet.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/omgevingswet.jpg
Nieuws
2 februari 2022
Omgevingswet: het nieuwe is er wel een beetje vanaf
De invoering van de Omgevingswet wordt opnieuw verschoven. Uit overleggen kwam naar voren dat er meer tijd nodig is om goed te oefenen met de nieuwe systemen. "Die tijd wil ik nemen voor een verantwoorde en zorgvuldige invoering," aldus De Jonge.

​​De inwerkingtreding van de Omgevingswet en daarmee de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn uitgesteld naar 1 oktober 2022 of 1 januari 2023.

Dit schrijft minister Hugo de Jonge in zijn brief van 1 februari jl. Zolang een definitief besluit daarover nog op zich laat wachten, blijven wat ons betreft ook deze data van vraagtekens voorzien. 

De NEPROM laat via de Cobouw weten dat 1 juli te prefereren was geweest, mits er een aanvaardbare (tijdelijke) oplossing voor eventuele ICT-problemen beschikbaar is. NEPROM-jurist Nicolette Zandvliet voorziet dat de wetswijziging voor problemen kan zorgen maar vindt dat men bij de oorspronkelijke datum van 1 juli had moeten blijven:  “Het moet er tóch een keer van komen. Bij invoering van een nieuwe wet ontstaat altijd wat vertraging, dat hoort erbij. Bij uitstel komen we die problemen op een later moment tegen.”

In de komende weken zal een definitief besluit worden genomen over welke datum verantwoord is om de Omgevingswet in werking te laten treden. 

Tags