Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/groene%20wijk.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/groene%20wijk.jpg
Nieuws
19 oktober 2022
Onduidelijkheid over Omgevingswet blijft
De inmiddels beruchte Omgevingswet is voor de vijfde keer uitgesteld. De nieuwe inwerkingtredingsdatum is 1 juli 2023.

1 januari 2023 wordt definitief niet de startdatum van de Omgevingswet. Dat laat minister De Jonge in een brief van 14 oktober 2022 aan de Eerste Kamer weten.

In de brief wordt het gesprek genoemd dat over het startsein plaatsgevonden heeft met onder andere de NEPROM. Daarin komt ook haar brief van 28 september 2022 aan de orde waarin de NEPROM verzoekt om twee jaar uitstel.

De minister stuurt een nieuw ontwerpbesluit met 1 juli 2023 als inwerkingtredingsdatum naar beide Kamers, waarbij er ruimte is om de resultaten van het testen van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) te bespreken. Onbekend is hoe het proces verder gaat lopen. Dat hangt af van de eventuele vragen of opmerkingen van de Staten-Generaal.

Hiermee staan het voorlopig op 1 november a.s. ingeplande debat in de Eerste Kamer en de stemming een week daarna op het spel. De NEPROM hoopt dat het wetgevingsproces zo verloopt, dat ruim van tevoren een definitief besluit valt. Zo niet, dan verkeren overheden en marktpartijen wederom te lang in onzekerheid. Dat belemmert de voortgang van woningbouwplannen. Het blijft daarom logisch voor een inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2025 te kiezen. 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/groene%20wijk.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/groene%20wijk.jpg

Tags