Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
8 mei 2024
Online tool parallel plannen
Van initiatief naar start bouw in slechts 2 jaar! Ontdek hoe je dit kunt realiseren met behulp van de versnellingsapp. Bezoek ook de sessie 'Snelheidssprint: Versnel 100 projecten in een uur' tijdens de DVDP op 16 mei a.s.

Met parallel plannen is het mogelijk om sneller en efficiënter te bouwen, met tot 50% minder personeel en een verkorting van het proces van gemiddeld 8 jaar naar 2 jaar, van initiatief tot start bouw. Het ministerie van BZK past deze aanpak momenteel toe in 7 pilots, waarvan de inzichten zijn verwerkt in een prototype van een versnellingsapplicatie.  
 
Deze online tool biedt inzicht in versnellingsmogelijkheden door activiteiten te vervroegen, scrummethoden te gebruiken, besluitvorming te stroomlijnen en informatie te delen, met twee voorbeeldplanningen voor aanpassing aan individuele behoeften.  
 
Iedereen wordt aangemoedigd om de app te gebruiken om hun eigen processen te versnellen of discussies aan te gaan met partners binnen het project. Tijdens de sessie 'Snelheidssprint: Versnel 100 projecten in een uur' op de DVDP worden de mogelijkheden besproken om projecten te versnellen en de tijdswinst die dit oplevert, waarbij input van deelnemers uit de pilots wordt gedeeld en obstakels worden besproken om versnelling te realiseren. Hoe meer partijen de tool gebruiken, hoe groter de potentiële tijdswinst! ​​​

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/bouw%20een%20huis.jpg, https://www.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/bouw%20een%20huis.jpg

Tags