Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/duolabel-energie.jpg
Nieuws
24 november 2011
Ontwikkeling Duolabel Winkels: denk mee!
Zowel onder beleggers als retailers groeit de behoefte aan duurzame gebouwen en aan mogelijkheden om hierover met hun klanten te communiceren.

Zowel onder beleggers als retailers groeit de behoefte aan duurzame gebouwen en aan mogelijkheden om hierover met hun klanten te communiceren.

De casco oplevering beperkt de invloed van de ontwikkelaar en de belegger op de mate van energiezuinigheid van een gebouw en het maakt het toekennen van een label lastig. Daarom introduceert Agentschap NL het Duolabel Winkels. Dit label bestaat uit een combinatie van de prestaties van het casco, waarvoor de eigenaar verantwoordelijk is, en de prestatie van de installaties, waarvoor de huurder verantwoordelijk is.

In een interview in het WinkellocatieMarkt Magazine 2011 vertellen René Vierkant (Syntrus Achmea) en Marc Wegbrans (V&D) over hun ervaringen met het duo-label van Syntrus Achmea.

De NEPROM is uitgenodigd om mee te werken aan de ontwikkeling van het duolabel. Uw input brengen wij graag in! Welke eisen en wensen heeft u, bijvoorbeeld ten aanzien van de kosten, de nauwkeurigheid en de presentatie van het label? Ook vragen wij u om projecten aan te leveren voor de uitvoering van een praktijkproef om te evalueren of het nieuwe Duolabel Winkels werkbaar is.

Neem contact op met Margriet Schepman (070 - 387 9104) voor meer informatie.