Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
27 oktober 2014
Overdragen gedeeltelijke percelen met voorlopige kadastrale grenzen
Bij het Kadaster kan vóór verkoop een perceel gesplitst worden. Maar er gaat wel wat veranderen.

Bij het Kadaster kan vóór verkoop een perceel gesplitst worden.Wanneer de grenzen al aan te wijzen zijn in het terrein kan dit met Splitsing vooraf. Wanneer de grenzen nog niet aan te wijzen zijn kan een gedeeltelijk perceel in een akte worden overgedragen. In 2015 is dat niet meer mogelijk. Als alternatief heeft het Kadaster voorlopige kadastrale grenzen ontwikkeld.

Wat verandert er met voorlopige kadastrale grenzen? Met deze methode krijgen percelen al voordat ze gemeten zijn, een definitieve kadastrale aanduiding en een definitieve kadastrale grootte. Een notaris kan door middel van de applicatie Splits een voorlopige kadastrale grens zelf direct aangeven op de kadastrale kaart. Een perceel kan dan al meteen met de definitieve nummers worden overgedragen. Pas wanneer het perceel meetrijp is wordt het ingemeten door het Kadaster.

Op berichten en uittreksels van het Kadaster herkent u voorlopige grenzen aan de aantekening ‘voorlopige kadastrale grens en oppervlakte’. Op de kadastrale kaart ziet u een oranjebruine lijn. In de mutatiebestanden voor de Kadastrale kaart hebben deze grenzen een aparte classificatiecode. Kijk voor meer informatie op de website van het Kadaster.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/kadaster.jpg

Tags