Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
7 juni 2019
Plinten en placemaking
Hoe kom je tot een plint die bij oplevering goed is ingevuld, en ook op de lange termijn aantrekkelijk blijft? Over die vraag organiseerde de NEPROM een themavergadering.

​Bij nieuwe ontwikkelingen en transformaties zien we steeds vaker de wens om plinten te realiseren met commerciële en maatschappelijke functies. Maar hoe kom je tot een plint die bij oplevering goed is ingevuld, en ook op de lange termijn aantrekkelijk blijft? Over die vraag organiseerde de NEPROM een themavergadering voor de commissie Stedelijke Ontwikkeling.

De commissie vergaderde bij NUTTIG! – heel toepasselijk – in een plint op het Zeeburgereiland. Jessie van Dingenen en Arjan Elst van Arrange Group vertelden hoe het concept NUTTIG! is ontstaan uit een verzoek om een aantal hospitality hosts te leveren voor het gebied. Hans Karssenberg van STIPO deelde waardevolle lessen voor het maken van een goede plint op basis van meer dan 25 jaar praktijkervaring. Sleutelwoord: de menselijke maat.

Een uitgebreider verslag van de bijeenkomst volgt binnenkort. Vooruitlopend daarop brengen we graag de Placemaking Week Europe 2019 onder je aandacht. Dit is Europa's grootste conferentie over de impact van placemaking op stedelijke ontwikkeling en transformatie van de openbare ruimte. STIPO organiseert dit evenement 12 tot en met 15 juni, samen met Placemaking Europe en La Marina de València. Er worden meer dan 400 professionals uit 50 landen verwacht.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/nuttig-plint.png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/nuttig-plint.png

Tags