Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
23 september 2022
NEPROM reageert op uitzending BNNVARA
Op 18 september werd tijdens de uitzending ‘Pak de Macht’ van BNNVARA, een onjuist beeld geschetst van Nederlandse projectontwikkelaars. De NEPROM reageert.

​Op zondag 18 september werd tijdens de uitzending ‘Pak de Macht’ van BNNVARA, een onjuist beeld geschetst van de werkwijze van Nederlandse projectontwikkelaars. NEPROM reageert en biedt de programmamakers haar hulp aan om de kijkers juist te informeren over de oorzaken van de woningnood.

In de uitzending neemt presentator Tim Hofman het grondbezit van projectontwikkelaars ‘onder de loep’. Hofman stelt dat projectontwikkelaars bewust hun grond jarenlang onbebouwd laten in de hoop dat die meer geld waard wordt. Daarmee zouden projectontwikkelaars niet bijdragen aan het oplossen van de schrijnende woningnood. Dit beeld is feitelijk onjuist. De NEPROM betreurt bovendien het feit dat BNNVARA geen hoor en wederhoor heeft toegepast bij de beschuldigde partijen.

Door middel van een brief heeft de NEPROM gereageerd  op het programma. Wij gaan graag met de programmamakers in gesprek om op basis van feiten te laten zien dat het door hen geschetste beeld onjuist is en wat wel de oorzaken zijn van het enorme woningtekort en wat projectontwikkelaars en de NEPROM er aan doen om dat tekort te verkleinen.

Inmiddels heeft BNNVARA gereageerd dat ze met ons in gesprek willen. 

Lees hier de brief van het aan het programma 'Pak de macht'. 
 


Vragen, opmerkingen of suggesties ten behoeve van dit schrijven? Mail dan naar Mare Schreur.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/timhofman.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/timhofman.jpg

Tags