Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 juli 2024
Radio 1 bespreekt oproep waterveilige toekomst
Naar aanleiding van de gezamenlijke oproep op 9 juli voor schoon en voldoende water in Nederland sprak NEPROM-directeur Fahid Minhas met NOS Radio 1 Journaal over NEPROM haar perspectief op de waterproblematiek in Nederland.

Elf maatschappelijke organisaties en 5000 bedrijven, waaronder NEPROM, ANWB, Natuurmonumenten en Bouwend Nederland, deden op dinsdag 9 juli een dringende oproep aan minister Barry Madlener. Samen met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders, vragen ze om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur veilig te stellen in het nieuwe regeringsprogramma.

Waarom is dit belangrijk?
Schoon en voldoende water is essentieel voor ons welzijn, onze natuur, landbouw, en economie. Het huidige beleid schiet tekort en zonder aangescherpte maatregelen blijven de doelen van de Kaderrichtlijn Water onhaalbaar. De slechte staat van onze wateren bedreigt niet alleen drinkwaterbronnen en natuur, maar kan ook economische en juridische problemen veroorzaken.

In de media
Op woensdagochtend sprak NEPROM-directeur Fahid Minhas met NOS Radio 1 Journaal over NEPROM haar kijk op de waterproblematiek in Nederland. Luister hier het fragment (vanaf 0:44:55 minuten).


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Waterpoort.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Waterpoort.jpg

Tags