Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 mei 2023
Samen werken aan een autoluwe stad
Slimme en duurzame mobiliteit is essentieel bij de ontwikkeling van autoluwe gebieden. Het STOMP-principe is hierbij leidend. Wat dit is en hoe je dit aanpakt, leer je in een kennissessie van het programma Stedelijke Transformatie, waarvan de NEPROM mede-initiatiefnemer is.

Steeds meer steden zetten in op het ontwikkelen van autoluwe gebieden om de stad leefbaar, gezond en toegankelijk te houden. Slimme en duurzame mobiliteit is hierbij essentieel. Dat betekent minder ruimte voor de auto ten gunste van voetgangers, fietsers en openbaar groen. 

Het centraal stellen van bewoners en bezoekers die 'stappen en trappen' geeft invulling aan de eerste twee letters van het STOMP-principe. Dat heeft consequenties voor de inrichting van gebieden. Wat het STOMP-principe is, hoe je het toepast en hoe stedenbouwkundigen en mobiliteitsprofessionals hier effectief samen aan kunnen werken leer je tijdens een kennissessie op woensdagmiddag 7 juni. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van het programma Stedelijke Transformatie, waarvan de NEPROM mede-initiatiefnemer is.

Mocht je hier niet aan kunnen deelnemen, maar wel interesse hebben in dit onderwerp, laat het dan weten aan Margriet Schepman. Bij voldoende belangstelling kijken we of we later in het jaar vanuit de NEPROM een kennissessie kunnen organiseren over dit onderwerp. 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/stedelijke%20trans%20(1).jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/stedelijke%20trans%20(1).jpg

Tags