Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 februari 2020
Slimme E-netten voor gebiedsontwikkeling
De NEPROM heeft opdracht gegeven voor het uitvoeren van een onderzoek om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om tot buurtenergienetwerken te komen.

De NEPROM heeft opdracht gegeven voor het uitvoeren van een onderzoek om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om tot buurtenergienetwerken te komen. Het onderzoek bestaat uit een verkenning van de mogelijkheden nu en in de nabije toekomst, vanuit het perspectief van de gebiedsontwikkelaar met daarbij aandacht voor opwekking, opslag, netverzwaring, koppeling vervoer, en net-balancing. Op de DVDP zal tijdens een deelsessie worden ingegaan op de resultaten van het onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door We Drive Solar. Vanuit de praktijk is We Drive Solar zeer goed bekend met de (on-) mogelijkheden van slimme E-netwerken bij gebiedsontwikkelingen. Kennis en ervaringen zullen (behalve op de DVDP) ook worden gedeeld tijdens een separaat te organiseren kennisbijeenkomst, waarbij wordt ingaan op ontwikkelingsrichtingen en collectieve vragen die leven ten aanzien van (beperkingen en kansen van) regelgeving.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Enet%20klein.png, https://www.neprom.nl/Afbeeldingen/Enet%20klein.png

Tags