Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/meysters-lpo.jpg, Meyster's Buiten
Nieuws
15 juli 2015
Stadsvernieuwers on TOUR – Utrecht 2015
We bezoeken woningbouwprojecten in bestaand stedelijk gebied waar direct betrokkenen hun praktijkkennis en ervaringen delen. Met elkaar spreken we over het vak en innovaties in woningontwikkeling.
powered by NEPROM

Wat is de stand van woningontwikkeling in de stad en hoe sluiten we aan bij de woonwensen van vandaag de dag? Hoe kunnen we dat beter peilen dan door polshoogte te nemen op recent ontwikkelde woninglocaties. Ga jij op 8 oktober ook mee met de Stadsvernieuwers on Tour in Utrecht?

Aan de hand van actuele thema’s en ontwikkelingen bezoeken we woningbouwprojecten in bestaand stedelijk gebied waar direct betrokken ontwikkelaars, architecten, makelaars, projectmanagers van de gemeente en bewoners hun praktijkkennis en ervaringen delen. Ter plekke gaan we met elkaar in gesprek over het vak en innovaties in woningontwikkeling. Van concept- en projectontwikkeling tot marketing en van verkoop/verhuur tot beleving van de woonconsument. Tijdens deze Utrecht Tour bezoeken we onder meer de projecten De Smaaktuin (Veemarktterrein), Meyster’s Buiten (Oog in Al), Kop van Lombok en Kanaleneiland.

Natuurlijk gaan we veel naar buiten en nemen we de projecten onder de loep. Niet alleen om te luisteren maar juist ook om de betrokkenen bij de projecten te bevragen en met hen in gesprek te gaan. We bespreken onderling onze observaties en noteren leerpunten die we onderweg tegen komen. Tijdens een afsluitend ‘werkdiner’ tekenen we onze conclusies en leerpunten op in een  manifest waarmee we onze leerervaringen kunnen delen met vakgenoten.

Voor wie?
Deelname aan de kennistour staat open voor iedereen die als professional betrokken is bij woningontwikkelingen en werkzaam bij een gemeente, projectontwikkelaar, woningcorporatie, belegger, architectenbureau of makelaar. De meerwaarde van een gemêleerd gezelschap waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd is groot. Bij de projecten die we bezoeken zijn in elk geval steeds vertegenwoordigers van diverse betrokken partijen aanwezig.

Praktische informatie
Datum: donderdag 8 oktober 2015, 9.00 – 20.30 uur
Plaats: Utrecht , start en finish bij Vechtclub XL
Kosten: de deelnamekosten aan de Stadsvernieuwers on Tour bedragen € 345,- per persoon (excl. btw). Voor NEPROM-leden bedragen de deelnamekosten € 295,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee,  lunch, diner en transfers (per bus en per fiets).

Aanmelden
Aanmelden kan door een email te sturen aan Renske Wiese o.v.v. 'Aanmelding Stadsvernieuwers on Tour 8 oktober 2015' met je gegevens: naam, organisatie, functie, contactgegevens.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

Programma

9.00 uur Verzamelen bij Vechtclub XL, Utrecht-West

9.15 uur Transfer per bus naar Utrecht-Oost
Introductie en inleiding op het programma door Jos Sentel (ThirdPlace)

9.45 uur  De Smaaktuin - transformatie van het Veemarktterrein
Met o.a. Arnaud Treuren en Laura Zuidgeest (ERA Contour), Leen de Wit (gemeente Utrecht), Bart van Kampen (De Zwarte Hond) en Jeroen Heij (tuin- en landschapsarchitect, Adviesbureau Haver Droeze).

11.30 uur Transfer per bus naar Oog in Al

12.00 uur Meyster’s Buiten Oog in Al
Met o.a. Marcel Groeneweg (Blauwhoed), Marcel Sinte Maartensdijk (Heijmans), Arnold Meijer (Inbo Stedenbouw) en Marjolein Bracht (stedenbouwkundige, gemeente Utrecht).

Lunch in Cereolfabriek Meyster's Buiten

14.00 uur Transfer per fiets naar Lombok

14.15 uur Kop van Lombok – binnenstedelijke gebiedsontwikkeling 
Met o.a. Dick Helsloot en René Steman (BPD), Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architects & Urbanists), Fred Dekkers (Wijkraad Utrecht West) en Monique van Loon (Jebber).

15.30 uur Transfer per fiets naar Kanaleneiland

16.00 uur Stadsvernieuwing in Kanaleneiland
Met o.a. Peter van der Gugten (Heijmans)

17.45 uur Transfer per fiets naar Vechtclub XL

18.00 uur Werkdiner
Tijdens een afsluitend ‘werkdiner’ tekenen we onder leiding van Jos Sentel (ThirdPlace) onze conclusies en leerpunten op in een manifest waarmee we onze leerervaringen kunnen delen met vakgenoten.

20.30 uur Afsluiting van het programma door Jan Fokkema, directeur NEPROM