Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
6 oktober 2016
Stadsvernieuwers on TOUR naar Zuidas op 8 november
Dit jaar gaat de kennistour naar de Zuidas in Amsterdam, die volop in ontwikkeling is.

Ben jij betrokken bij woningontwikkeling en nog niet te oud om te leren? Dan is onze activiteit ‘Stadsvernieuwers on Tour’ echt iets voor jou! Samen met vakgenoten poolshoogte nemen op recent (her)ontwikkelde woninglocaties in de stad; ervaringen en inzichten delen en werken aan je eigen kennis en vaardigheden. ’Stadsvernieuwers on Tour’ is een dag hard werken. Maar dan heb je ook wat! Stadsvernieuwers on Tour 2016 gaat op 8 november naar de Zuidas in Amsterdam, die volop in ontwikkeling is.

In ‘Stadsvernieuwers on Tour’ bezoeken we aan de hand van actuele thema’s en ontwikkelingen woningbouwprojecten in bestaand stedelijk gebied waar direct betrokkenen (o.a. ontwikkelaars, architecten, gemeente) hun praktijkkennis en ervaringen delen. Ter plekke gaan we met elkaar in gesprek over het vak en innovaties in woningontwikkeling. Van concept- en projectontwikkeling tot marketing en van verkoop/verhuur tot beleving van de woonconsument.
 


Natuurlijk gaan we op zo’n Tour veel naar buiten en nemen we de projecten zelf onder de loep. We luisteren niet alleen naar bondige presentaties van de specialisten, maar we gaan ook echt in gesprek met de direct betrokkenen om tot de kern van hun project en hun inbreng door te dringen. Geen plaatje met een praatje, maar ‘hoe zit het nu echt?’ We bespreken onderling onze observaties en noteren leerpunten die we onderweg tegen komen. Tijdens een afsluitend ‘werkdiner’ komen we gezamenlijk tot inzichten, leerpunten en conclusies, die we ook graag met anderen delen.

De 1e editie van Stadsvernieuwers on Tour 2015 vond plaats in Utrecht.

Voor wie?
Deelname aan de kennistour staat open voor iedereen die als professional betrokken is bij woningontwikkelingen; werkzaam is bij een gemeente, projectontwikkelaar, woningcorporatie, belegger, architectenbureau of makelaar; open staat om te leren van de ervaringen en inzichten van anderen. De meerwaarde van een gemêleerd gezelschap waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd is groot.

Stadsvernieuwers on Tour 2016 naar Zuidas Amsterdam
Zuidas, begonnen als een autonome kantorenlocatie met twee bijzondere ankers tussen VU en RAI, evalueert richting een meer gemixte omgeving, met naast moderne “traditionele kantoren”, ook steeds meer ruimte voor wonen, winkels, horeca en andere voorzieningen. Ook worden de verbindingen met de omgeving verbreed en geïntensiveerd.

Welke factoren zijn van belang om te komen tot een nieuw levendig stuk stad en hoe gaan betrokken partijen op de Zuidas hier mee aan de slag in hun projecten? Hoe werken zij dit architectonisch, stedenbouwkundig en programmatisch uit en met welke concepten en woningtypen doen zij dat? Ontstaat op Zuidas een leefbare hoogstedelijke omgeving, die ook voor andere locaties kan inspireren? En in hoeverre geldt het gebied als een geslaagd voorbeeld voor andere fringe cities en transport oriented developments? Tijdens de tour komen deze en andere vragen aan de orde.

Wat gaan we doen?
We starten het programma met een inleiding op het thema door moderator Bert van Breugel (INBO) gevolgd door een inleiding van Tony Wijntuin (Wyne Strategy & Innovation) over 'Multifunctionele plekken als hotspots'. Vervolgens gaan we naar Bureau Zuidas waar Robert Dijckmeester (Bureau Zuidas) de visie van de gemeente op de toekomst van de Zuidas met ons deelt. Vervolgens gaan we op pad. We nemen het centrumgebied van de Zuidas onder de loep tijdens een rondwandeling o.l.v. Zuidas-kenner Tony Wijntuin, die ons laat zien hoe met placemaking en het aantrekken van nieuwe voorzieningen de leefbaarheid en dynamiek in het gebied wordt versterkt. Na de lunch bezoeken we de woningbouwontwikkelingen en Intermezzo en Summertime. Direct betrokkenen als Job van Zomeren (ERA Contour), Edward Zevenbergen (BPD), Ronald Huikeshoven (AM) en Ebe Treffers (Bouwinvest) geven er een toelichting en leiden ons rond. Jan Hein Tiedema (OVG) geeft in The Edge een presentatie over het concept en de ontwikkeling van Valley, een multifunctioneel gebouw met een gemengd programma van kantoren, woningen en voorzieningen dat de komende jaren wordt ontwikkeld naar ontwerp van MVRDV. We sluiten af met een werkdiner waar we onze observaties en bevindingen met elkaar delen en lessen trekken.

Het volledige programma vind je hier

Praktische informatie
Datum: dinsdag 8 november 2016, 09.00 – 19.30 uur
Plaats: Amsterdam, Zuidas.
Kosten: de deelnamekosten aan de Stadsvernieuwers on Tour bedragen € 345,- per persoon (excl. btw). Voor NEPROM-leden bedragen de deelnamekosten € 295,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en diner.

Aanmelden
Aanmelden kan door een email te sturen aan info@neprom.nl o.v.v. 'Aanmelding Stadsvernieuwers on Tour 2016' met uw gegevens: naam, organisatie, functie, contactgegevens.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/zuidas2011.jpg

Tags