Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/KAN%20website.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/KAN%20website.png
Nieuws
20 februari 2020
Start ‘Klimaat Adaptief bouwen met de Natuur’
Kom op 26 maart naar de kick off van ons nieuwe actieprogramma 'Klimaatadaptief bouwen met de natuur' (KAN). Een nieuw programma van Bouwend Nederland, NVB-Bouw, BZK, RVO, DuurzaamDoor en NEPROM.

De Nederlandse natuur verschraalt in rap tempo. De biodiversiteit neemt gevaarlijk snel af. De verandering van het klimaat zorgt bovendien voor extremere weersomstandigheden, zoals felle hoosbuien en langdurige droogte. Ook hittestress wordt een groter probleem, met name in verstedelijkt gebied.

De brancheverenigingen Bouwend Nederland, NVB-Bouw en NEPROM willen hier iets aan doen. Door natuurwaarden en klimaatadaptatie expliciet mee te nemen in nieuwbouw planontwikkelingen zijn we beter voorbereid op extreme omstandigheden, en kunnen we helpen het tij te keren.

Hierbij hebben we de hulp en inzet nodig van onze leden, van ontwerpers, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. Gezamenlijk willen we de bestaande kennis en ervaring bundelen om tot nieuwe natuurrijke bouwprojecten te komen, met meer waarde voor de bewoners.

De kick off van het actieprogramma ‘Klimaat Adaptief bouwen met de Natuur’ (KAN) vindt plaats op 26 maart tijdens Building Holland. Het is mogelijk om voor en na het programma de beurs te bezoeken.

Datum: 26 maart
Tijd: 13.30-16.00 uur
Locatie: RAI, Amsterdam

Aanmelden
Voor het volledige programma en om je aan te melden ga je naar de website van Duurzaam Gebouwd.

Kosten: gratis

Programma
Inleidingen van: televisietuinman Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel), onderzoeker Robbert Snep (Wageningen Environmental Research), ontwerper Hiltrud Pötz (Atelier GroenBlauw) en Claudia Bouwens (NEPROM, programmaleider klimaatadaptief bouwen met de natuur). Vervolgens kun je uit zes projecten kiezen en maak je kennis met leerzame voorbeelden van groene woningontwikkelingen.

Je kunt kiezen uit:
– Erik Gathier, conceptontwikkelaar ERA Contour over de groene woontoren Linck in de Binckhorst, Den Haag.
– Stijn Koole, landschapsarchitect en partner bij Bosch Slabbers over de klimaattuin in woonproject Poortmeesters in Delft.
– Hiltrud Pötz, directeur Atelier Blauwgroen, over de natuurinclusieve sociale huurwoningen Hof van Heden in Rotterdam, 10 jaar geleden opgeleverd.
– Stedenbouwkundige van gemeente, over binnenstedelijke ontwikkeling met groen als oplossing voor klimaatopgave.
– Frank Vonk, landschapsarchitect bij AM over Wonen op landgoed Wickevoort in Haarlemmermeer. Ontwikkeling waarbij nieuwe woningen, bestaande voorzieningen en het landschap elkaar versterken.
– Jac Vries, directeur VBM ontwikkeling, over de pluspunten van natuur in combinatie met woongebieden, met als voorbeeld: Stad van de Zon Heerhugowaard.