Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
8 maart 2023
Steunverklaring woondeal Zeeland getekend
Op 6 maart vond de feestelijke ondertekening van de Woondeal Zeeland plaats in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge. Namens de NEPROM tekende Gino van Driessche (directeur AM Zeeland) de steunverklaring.

Op 6 maart vond de feestelijke ondertekening van de Woondeal Zeeland plaats in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge. Namens de NEPROM tekende Gino van Driessche (directeur AM Zeeland) de steunverklaring. De marktpartijen voelden zich in Zeeland over het algemeen goed betrokken bij het proces om tot de Woondeal te komen.

Regionale woondeals
In de komende zeven jaar moeten er 900.000 nieuwe woningen gebouwd worden in Nederland. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat het om betaalbare woningen moet gaan. Per provincie worden de woningbouwafspraken die in oktober 2022 zijn gemaakt uitgewerkt in een regionale woondeal.

Langdurige samenwerking
Met de ondertekening van de Zeeuwse Woondeal is de basis gelegd voor een langdurige samenwerking tussen overheid, woningcorporaties en marktpartijen waarbij 16.500 extra woningen gebouwd gaan worden tot en met 2030. Van dit aantal zal tweederde betaalbaar zijn: 6.840 sociale huurwoningen (tot € 1.000,- per maand) en 3.460 koopwoningen (tot € 355.0000,-).


Bekijk hier het persbericht van de provincie Zeeland. 

En bekijk hier het nieuwsbericht over deze woondeal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningkrijksrelaties. 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/woondeal%20zeeland.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/woondeal%20zeeland.jpg

Tags