Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
17 oktober 2019
Stikstof: veel pers vandaag!
Onder grote belangstelling van de media heeft NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter vanochtend aan staatssecretaris Raymond Knops het Sweco-rapport (zie persbericht gisteren) overhandigd.

Onder grote belangstelling van de media heeft NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter vanochtend aan staatssecretaris Raymond Knops het voorstel voor aanpassing van de stikstofnormen ten behoeve van de woningbouw overhandigd. Net zoals het onderzoeksrapport dat in opdracht van de NEPROM door onafhankelijk ingenieursbureau Sweco tot stand is gekomen.

Zij deed dit mede namens Bouwend Nederland, NVB-Bouw, Aedes, IVBN en Woonbond. Uitzetter benadrukte nog maar weer eens dat veel bouwprojecten stilliggen sinds de uitspraak van de Raad van State over het stikstofbeleid. Gevolg: het woningtekort loopt steeds verder op. "Het is nu tijd dat het kabinet tijdelijke maatregelen neemt voor hervatting van de woningbouw. Als er geen snelle tijdelijke regeling komt, is de schade voor de woningbouw niet te overzien." Ze wilde niet gaan smeken, maar een oplossing ligt zo voorhanden, sprak ze Knops toe. "Totdat er een definitieve wettelijke oplossing is van het probleem, kan het kabinet kiezen voor een tijdelijke regeling om de woningbouw weer mogelijk te maken, waarbij een drempelwaarde van 0,05 mol/ha/jaar voor de gebruiksfase geldt en een ontheffing voor de aanlegfase mits gedurende een periode van maximaal 3 jaar de uitstoot niet meer bedraagt dan 1 mol/ha/jaar." Wat BZK nu gaat doen is echter nog afwachten. We houden je op de hoogte.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/DEFOTOVANDAAGKLEINWEBSITE.png, https://www.neprom.nl/Afbeeldingen/DEFOTOVANDAAGKLEINWEBSITE.png

Tags