Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/New%20Gen%20Spring%20Event.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/New%20Gen%20Spring%20Event.jpg
Nieuws
29 maart 2022
Terugblik New Gen Spring Event: Conceptueel ontwikkelen
We blikken kort terug op het bezoek van NEPROM New Gen aan de innovatieve fabriek geWOONhout van Koopmans (TBI).

NEPROM New Generation had de primeur te pakken met het Spring Event! Op 22 maart was New Gen op bezoek bij de innovatieve fabriek geWOONhout van Koopmans (TBI).

Afbeelding2.png

Henk Havinga (Commercieel directeur bij Koopmans) en Bram Bevers (Commercieel Manager bij Koopmans) trapten de middag af met een korte introductie over conceptueel ontwikkelen in relatie tot de fabriek. Hierna werd de groep verdeeld om daadwerkelijk in de fabriek te gaan kijken. Tijdens deze rondleiding zijn zowel het productie- als het assemblageproces toegelicht.

Bram Bevers gaf na de rondleiding door de fabriek een presentatie over de ontwikkeling van het woonconcept HOUTBAAR. Hierbij zijn een modulair bouwsysteem, circulariteit en het toepassen van biobased materialen leidend geweest. Doordat gewerkt wordt met diverse modules is het mogelijk om meerdere woningtypes te ontwikkelen. Door de veranderende marktvraag worden steeds nieuwe modules ontwikkeld, waardoor de bibliotheek en de mogelijkheden blijven groeien.

Vervolgens nam Pieter Huijbregts, oprichter van Netwerk Conceptueel Bouwen, het stokje over. Pieter ging met zijn presentatie terug naar de basis, waar is conceptueel bouwen/ontwikkelen nou eigenlijk begonnen? Daarnaast gaf hij antwoord op de vragen wat het belang van conceptueel ontwikkelen is en waar vooral de uitdagingen liggen om eenheidsworsten te voorkomen. Idealiter overstijgt een bouwconcept de aannemer, en worden toeleveranciers, beleggers en corporaties in deze ontwikkeling meegenomen. Pieter Huijbregts sloot zijn presentatie af met een aantal uitdagingen voor ontwikkelaars, wat tijdens de borrel voor een interessant debat zorgde.